Κράνος που σε προειδοποιεί για τα αυτοκίνητα;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
maxresdfsdfsdefault

Σε συνέχεια των καινοτομιών που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην CeBit, έρχεται το έξυπνο σύστημα από την Volvo που προειδοποιεί αναβάτες ποδηλάτων και οδηγούς οχημάτων όταν πρόκειται να διασταυρωθούν.

1420647538865-1c2xyi3nomvpk-1960-540

Σκοπός του, όπως και της επαναστατικής μπογιάς LifePaint, είναι η αυξημένη ασφάλεια των αναβατών ποδηλάτου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βασίζεται στην αμφίδρομη σύνδεση αυτοκινήτων και ποδηλατών, προειδοποιώντας τους οδηγούς των οχημάτων Volvo (ελπίζουμε μόνο για την αρχή και να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες) ότι σε κοντινή τους απόσταση βρίσκεται ένα ποδήλατο. Παρομοίως οι αναβάτες των ποδηλάτων, χρησιμοποιώντας κάποια εφαρμογή στο smartphone τους, μπορούν να μοιράζονται την θέση τους μέσω του Volvo Cloud ώστε να είναι εμφανείς στα οχήματα αλλά και να λαμβάνουν προειδοποιήσεις για οχήματα που μπορεί να διασταυρωθούν.

1420647538905-pxutq7eh6j9t-700-80 0cfb6670-dfbd-441b-967f-e68352f56b90

Ο Klas Bendrik, VP και Group CIO στην Volvo Cars σχολίασε: «Η συνεργασία μεταξύ της Volvo, της POC και της Ericsson αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην έρευνα της Volvo Cars για την κατασκευή αυτοκινήτων που δεν θα εμπλέκονται σε ατυχήματα. Πλέον όμως, που ανακαλύπτουμε την χρησιμότητα των συστημάτων ασφαλείας βασισμένα σε πλατφόρμες Cloud είμαστε ένα βήμα πιο κοντά ώστε να εξαλείψουμε τα τυφλά σημεία ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τους ποδηλάτες, άρα και να αποφύγουμε τις συγκρούσεις».

Δείτε και το βίντεο της Volvo:

Previous Article

Canyon και Telekom παρουσιάζουν το έξυπνο ποδήλατο.

Next Article

9 ποδηλατικά gadget για να σας κρατούν ασφαλείς, δίνοντας στυλ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια