Συμβουλές για να γίνετε πιο γρήγοροι, πιο δυνατοί, πιο άνετοι και να φεύγετε μπροστά!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bike-handling-road-bike-wet-look-behind

Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνετε τον ποδηλατικό σας εαυτό ασταμάτητο; Να γίνετε πιο γρήγοροι, πιο δυνατοί και οι ποδηλατικοί σας φίλοι να σας «τρέμουν» στις βόλτες/προπονήσεις; Εάν ναι τότε οι παρακάτω συμβουλές είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε!

Πως να γίνετε πιο γρήγοροι.

Σε ανηφόρα πραγματοποιήστε σταθερά intervals τα οποία θα σας βοηθήσουν να παράγετε περισσότερη δύναμη με μεγαλύτερη άνεση. Δύο φορές την εβδομάδα, κατά την διάρκεια της βόλτας/προπόνησης σας αυξήστε τον ρυθμό για 10 λεπτά σε ένταση όπου δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε μια πρόταση αλλά χωρίς να λαχανιάσετε. Ξεκουραστείτε 10 λεπτά και επαναλάβετε ακόμη δύο φορές.

Μετά την βόλτα/προπόνηση, κάντε διατάσεις και μασάζ στους μύες με κάποιο foam roller. Αυτό θα χαλαρώσει τις συμφύσεις που μπορεί να αποτρέπουν τους μύες από την ιδανική λειτουργία. Αν βρείτε κάποιο σφιχτό σημείο επιμείνετε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να χαλαρώσει και έπειτα συνεχίστε.

road bike cadence (3)

Πως να εξαφανιστείτε σε κάποιο σπριντ!

Σε μια ανηφόρα με μέτρια κλίση κάντε 8-10 προσπάθειες των 30 δευτερολέπτων. Βαρύνετε την ταχύτητα μέχρι οι στροφές στα πόδια σας να είναι στις 50-60 και σηκωθείτε για sprint μέχρι να πιάσετε 100 στροφές στα πόδια. Καθίστε στην σέλα και επιταχύνετε, αλλάζοντας ταχύτητες ώστε να μπορέσετε να διατηρήσετε τον ρυθμό περιστροφής των ποδιών. Ξεκουραστείτε για 3-5 λεπτά και επαναλάβετε.

Μετά την βόλτα/προπόνηση, μην πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό. Ναι σίγουρα το σώμα σας χρειάζεται πρωτεΐνη και υδατάνθρακες, αλλά προσπαθήστε να κόψετε την όρεξη σας με ένα μήλο ή ένα αχλάδι. Έτσι θα περιορίσετε την πείνα σας και δεν θα χρειαστεί να καταβροχθίσετε ολόκληρο το κοπάδι με τα πρόβατα!

Πως να ποδηλατείτε πιο έξυπνα!

Στην ανηφόρα αλλάξτε εγκαίρως ταχύτητες ώστε οι στροφές στα πόδια να μην πέσουν κάτω από τις 70 -όπου είναι δυνατόν. Το να επιλέγετε βαριές ταχύτητες αναγκάζει το σώμα σας να βασίζεται στους μύες ταχείας συστολής που κουράζονται πιο γρήγορα από τους αντίστοιχους βραδείας συστολής μύες.

Όταν βρίσκεστε μέσα σε κάποιο γκρουπ, κρατήστε χώρο ώστε να μπορείτε να ελιχθείτε άνετα και μην κολλάτε στην άκρη του δρόμου ή σε κάποιον άλλον αναβάτη.

Μετά την βόλτα/προπόνηση ξεκουραστείτε. Έρευνες έδειξαν πως 7-9 ώρες βραδινού ύπνου κάνουν τους επαγγελματίες αθλητές να νιώθουν λιγότερο κουρασμένοι και να αποδίδουν καλύτερα.

8kainotomiesroad (9)

Πως να γίνετε πιο άνετοι.

Στην ανηφόρα «ξεγελάστε» τον εαυτό σας, βάζοντας μουσική στο smartphone σας. Όσο χαμηλά και αν είναι η ένταση είναι αρκετή για να σας κάνει να ξεχαστείτε από την ένταση της ανηφόρας.

Αν βρίσκεστε σε κάποιο γκρουπ, βρείτε κάποια θέση δεξιά ή αριστερά από τον μπροστά αναβάτη -χωρίς να αλληλοκαλύπτονται οι τροχοί- ώστε να έχετε ορατότητα μπροστά.

Μετά την βόλτα/προπόνηση, βγάλτε το ποδηλατικό σας short ώστε να μην επιτρέψετε στην δημιουργία βακτηρίων λόγω του ιδρώτα και αλλάξτε με στεγνά ρούχα για να μην κρυολογήσετε.

Μερικές απλές συμβουλές που θα βελτιώσουν τις εμπειρίες σας με το ποδήλατο και θα σας κάνουν πιο γρήγορους και πιο δυνατούς.

Previous Article

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα της Κίνας! (+video)

Next Article

Santa Cruz Andes Pacifico, 5ήμερος αγώνας Enduro στις Άνδεις της Χιλής! (5 video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια