Αλλαγές στην ποδηλασία δρόμου από την UCI για το 2018.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
asotelosapouciclaendar (2)

To Συμβούλιο Επαγγελματικής Ποδηλασίας UCI (Professional Cycling Council) ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών στους κανονισμούς κατά την δεύτερη σύσκεψη του στην Γενεύη. Αρκετές αποφάσεις πάρθηκαν όσον αφορά το World Tour 2018 με την πιο σημαντική να είναι η μείωση των ατόμων στις ομάδες από τα 9 στα 8 άτομα για τα Grand Tour, όπως επίσης και το ανώτατο όριο των 176 αναβατών για όλους τους World Tour και Continental αγώνες.

Η κίνηση αυτή ήρθε κάπως αντίστροφα για την UCI καθώς το φθινόπωρο οι διοργανωτές αγώνων ASO, RCS Sport και Flanders Classics -οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ διοργανώνουν συνολικά 28 από τους μεγαλύτερους αγώνες- συμφώνησαν να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων στις ομάδες Grand Tour από τους 9 στους 8 ενώ στους υπόλοιπους αγώνες στα 7 άτομα.

Ωστόσο εκείνη την στιγμή η UCI δεν συναινούσε στις αλλαγές χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Επαγγελματικής Ποδηλασίας (PCC).

«Ενώ μια πιθανή μείωση στο μέγεθος των ομάδων μπορεί να αντικατοπτρίζει την άποψη κάποιων ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων μερικών διοργανωτών αγώνων, οι αλλαγές στις ρυθμίσεις που διέπουν την επαγγελματική ποδηλασία αντρών πρέπει να συμφωνηθούν και από το Συμβούλιο Επαγγελματικής Ποδηλασίας» είχε δηλώσει η UCI πριν λίγους μήνες.

Την Τρίτη που μας πέρασε η UCI σε ανακοίνωση της έγραψε πως το μέγεθος των ομάδων που θα συμμετέχουν στα τρία Grand Tour της επόμενης χρονιάς μειώνονται από 9 σε 8, βοηθώντας τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του peloton και των οχημάτων συνοδείας.

pagkosmio prwtathlima dhmosiografwn  road bike sprint  (1)

Ένας ακόμη κανονισμός ο οποίος άλλαξε για χάρη της ασφάλειας είναι ο χρόνος ο οποίος ορίζει το «ξεκόλλημα» σε σπριντ διαδρομές, το οποίο αυξήθηκε από το 1″ στα 3″ με την ελπίδα πως οι αναβάτες της Γενικής Κατάταξης δεν θα νιώθουν την πίεση να μένουν κοντά στα σπριντ ώστε να διατηρήσουν την θέση τους.

Μια πρόσφατη δοκιμή του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε στο Tour de Suisse όπως επίσης θα δοκιμαστεί και στο Tour de France.

Επίσης, στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Γενεύση, συζητήθηκε το καλεντάρι για το 2018 των αγώνων World Tour. Στην αρχή της σεζόν, το Abu Dhabi Tour θα επεκταθεί από τις 4 στις 5 ημέρες, ενώ το Tour de France 2018 θα ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα ώστε να μην συμπέσει με το Fifa World Cup 2018. Το Tour de France 2018 θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου.

Οι αλλαγές που προτάθηκαν στην συγκεκριμένη σύσκεψη θα λάβουν ισχύ από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν 2018. Η επόμενη συνάντηση του Συμβουλίου Επαγγελματικής Ποδηλασίας είναι προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβριο, όταν και θα δημοσιευτεί και το πλήρες αγωνιστικό καλεντάρι της UCI, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων HC, Class 1 και Class 2.

Previous Article

5 ποδηλατικά παπούτσια για τις καθημερινές σας μετακινήσεις!

Next Article

ABS σε ποδήλατα από την Βosch!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια