Alutech ICB 2.0 το πρώτο crowdsourced ποδήλατο που βγαίνει στην παραγωγή!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
alutech icb 2 mtb (3)

Αν σας έλεγε κάποιος ότι αγόρασε ένα ποδήλατο βουνού το οποίο βασίστηκε στα σχόλια κάποιων χρηστών ενός forum, μάλλον θα πέφτατε ξεροί από τα γέλια και ακόμη θα τον κοροϊδεύετε.

Μην γελάτε όμως, αυτό είναι πραγματικότητα. Το MTB-News.de, από τις πιο έγκυρες και ενημερωμένες ιστοσελίδες για την ποδηλασία βουνού, σε συνεργασία με τον κατασκευαστή πλαισίων Alutech και τον σχεδιαστή Stefan Start έφτιαξαν ένα ποδήλατο βουνού με 130mm διαδρομές, το Alutech ICB 2.0 και του δίνουν τα χαρακτηριστικά που ζήτησαν οι χρήστες ιντερνετικού forum.

alutech icb 2 mtb (9)

Για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη παραγωγή, συνεργάστηκαν μηχανικοί, ενθουσιώδες αναβάτες, σχεδιαστές 3D και ελάχιστοι εξυπνάκηδες που δεν πίστευαν ότι θα τα καταφέρουν. Με χιλιάδες μάτια να είναι καθημερινά πάνω από την δημιουργία του ποδηλάτου, οι καλές ιδέες εμφανίστηκαν γρήγορα, ενώ οι καλύτερες έγιναν απευθείας παρατηρήσεις στον σχεδιασμό. Το σημαντικό με αυτή την κίνηση ήταν ότι υπήρχε φιλικό κλίμα μεταξύ των χρηστών και όλοι ήτα συγκεντρωμένοι γύρω από ένα τελικό προϊόν το οποίο θα τους επέτρεπε να διασκεδάζουν περισσότερο όταν βρίσκονταν στα βουνά. Δεν τους ενδιέφερε να έχουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά κάτι αξιόπιστο. Πάνω σε αυτό, υπάρχουν αρκετά σημεία που θα πρέπει να δούνε και οι μεγάλες ποδηλατοβιομηχανίες.

alutech icb 2 mtb (8)

Αν και ο tapered λαιμός με χώρο για εσωτερικό ρουλεμάν είναι κάτι συνηθισμένο σήμερα, ο hydroformed μεγάλης διαμέτρου διαγώνιος σωλήνας είναι κάτι που σπανίζει σε πλαίσια μικρότερων εταιριών. Το ποδήλατο γενικά είναι ένα άριστο δείγμα των κατασκευαστικών ικανοτήτων της Alutech. Οι αναγνώστες ήθελαν εσωτερική καλωδίωση για να είναι προστατευμένα τα καλώδια και να δείχνει πιο όμορφο το ποδήλατο. Οι θύρες-τάπες στα άκρα είναι εκεί για να κρατήσουν σταθερά τα καλώδια χωρίς θορύβους.

Αν και οι περισσότεροι χρήστες ήθελαν το ποδήλατο να είναι συμβατό μόνο με μετάδοση 1Χ, υπήρξαν κάποιες φωνές που ήθελαν ένα μπροστά σασμάν, το οποίο θα προσαρμοζόταν στα πάσα της μεσαίας τριβής. Επίσης το ISCG tab επιτρέπει την χρήση chain guide.

alutech icb 2 mtb (7)

Ο σχεδιασμός του συνδέσμου για την πίσω ανάρτηση επέτρεψε μερικό έλεγχο της σχέσης του μοχλικού (το οποίο έγινε ελαφρώς προοδευτικό και 110% anti-squat) χωρίς να γίνει πιο σύνθετος ο σχεδιασμός του single pivot μοχλικού. Ο κόσμος ήθελε ένα σύστημα απλό και εύκολο στην συντήρηση, χωρίς να μπλεχτούν πατέντες σχεδιασμών. Εξ ου και ο λιγοστοί σύνδεσμοι χαμηλής τριβής, με τον κεντρικό σύνδεσμο να έχει ρουλεμάν με ρυθμιζόμενη προ-φόρτιση.

alutech icb 2 mtb (5)

Η κλασική βιδωτή μεσαία τριβή ήταν επίσης ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που είχαν ζητήσει οι χρήστες. Χαρακτηριστικό της προσεγμένης σχεδίασης είναι η ειδική διαμόρφωση για να περνάει το σωληνάκι του πίσω φρένου χωρίς να μπλέκεται στο κινούμενο ψαλίδι ή στα πόδια του αναβάτη. Σχεδιασμένο για τροχούς 27,5″ και λάστιχα μέχρι 2,35″ ενώ ο πίσω άξονας είναι 142Χ12 καθώς ακόμη δεν υπάρχουν στην αγορά ικανοποιητικός αριθμός προϊόντων για το πρότυπο Boost. (Βέβαια και να υπήρχαν ο κόσμος ήθελε να είναι το ποδήλατο συμβατό με πράγματα που έχει ήδη στην κατοχή του)

alutech icb 2 mtb (4)

Τέλος, όσον αφορά το όνομα, το ICB σημαίνει «Internet Community Bike» -ποδήλατο ιντερνετικής κοινότητας- και είναι έτοιμο για παραγγελίες. Με το όνομα σας στην λίστα για το πλαίσιο -χωρίς προκαταβολή, ή με 50% προκαταβολή έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε το πλαίσιο με μια RockShox Monarch+ Debonair. Με 75% προκαταβολή -του συνολικού ποσού το οποίο είναι 1399€- θα παραλάβετε το πλαίσιο με μια Fox Float X. Οι παραγγελίες είναι ανοικτές ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τον Φεβρουάριο που μας έρχεται.

alutech icb 2 mtb (6)

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να παραγγείλετε τον σκελετό αν σας ενδιαφέρει. http://crowd.bike

Previous Article

Ανεμόπτερο αντί για drone; Μία διαφορετική λύση για εναέριες λήψεις! (video)

Next Article

Υπερπροπόνηση. Μήπως τελικά το παρακάνουμε;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια