Άμεση αναστολή στην χρήση των υδραυλικών δισκοφρένων στο pro peloton από την UCI.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
paris roubaix disk brakes cobbles

Λίγες ημέρες μετά το πολύ σημαντικό ατύχημα (προσοχή σκληρή εικόνα) που είχε ο Fran Ventoso της Movistar στο Paris-Roubaix η UCI αναστέλλει την χρήση των υδραυλικών δισκοφρένων για λόγους ασφαλείας.

Κατά το Paris-Roubaix ο Fran Ventoso τραυματίστηκε πολύ σοβαρά εξαιτίας ενός δίσκου σε μια πτώση, ο οποίος του άνοιξε πόδι λίγο κάτω από το γόνατο. Μετά την εγχείρηση που ακολούθησε, έγραψε μια ανοικτή επιστολή στην οποία κατέληξε πως «τα υδραυλικά δισκόφρενα δεν έπρεπε ποτέ να μπουν στο peloton«.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλισμού της UCI, στο Νορβηγικό procycling.no δήλωσε: «Η UCI έχει ξεκινήσει ήδη την αναστολή χρήσης των δισκοφρένων στoυς επαγγελματικούς αγώνες, έπειτα από το συμβάν του περασμένου Σαββατοκύριακου».

Λίγες ώρες μετά, βγήκε και επίσημο δελτίο τύπου από την UCI στο οποίο γίνεται ξεκάθαρη η αναστολή χρήσης των δισκοφρένων στους αγώνες της ποδηλασίας δρόμου, με άμεση εφαρμογή. Συνεχίζει πως η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από απαίτηση της Association Internationale des Groupes Cyclistes Professionnels (AIGCP) -εκπρόσωπος όλων των επαγγελματικών ομάδων- αλλά και μετά από το γεγονός με τον αθλητή της Movistar.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως σταματάνε την υποστήριξη προς τα δισκόφρενα, καθώς τα πλεονεκτήματα που έχουν είναι πάρα πολλά και δύσκολα μπορεί κάποιος να τα παραβλέψει. Λόγω του ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας θέλει ένα άθλημα όσο γίνεται πιο ασφαλές, όχι μόνο για τους αθλητές αλλά και για όλους τους παρευρισκόμενους, ήδη αναζητεί τρόπους ώστε να γίνει ασφαλής η χρήση των δισκόφρενων.

Previous Article

Champions Blog- Κ. Ανδριώτης: Επιστρέφοντας από το Παγκόσμιο Κύπελλο Downhill στη Lourdes. (+video)

Next Article

Έρευνα αποδεικνύει πως οι «mtb-άδες» έχουν διπλάσιους τραυματισμούς σε σχέση με τους «κουρσάδες»!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια