Απαραίτητος εξοπλισμός για κάθε commuter!

Author: 1 σχόλιο Share:
Bikecultureincopenhagen

Commuting είναι οι αστικές μας μετακινήσεις με το ποδήλατο. Είτε πάμε στην τράπεζα, είτε στην δουλειά, είτε για καφέ, όταν δεν παίρνουμε το αμάξι, το μηχανάκι ή τα ΜΜΜ και πάρουμε το ποδήλατό μας τότε κάνουμε commute. Παρακάτω σας παραθέτουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα πρέπει να έχει ο καθένας ώστε να κάνει ασφαλές και αποδοτικό commuting.

 

Ποδήλατο! Ό,τι είδος ποδηλάτου και να έχει ο καθένας είναι σχεδόν κατάλληλο για αστική μετακίνηση. Αν θέλετε να καλύπτετε μεγαλύτερες αστικές αποστάσεις, τότε να προτιμήσετε κάποιο city ή trekking και γιατί όχι και κάποιο fitness ή ένα κουρσάκι. Πρέπει πάντα να προσέχετε κάποια βασικά πράγματα πριν ξεκινήσετε την μετακίνησή σας!

Best Commuter Bike

Ποδηλατικό κράνος. Είναι για να προτατεύει ό,τι πιο πολύτιμο έχετε. Το κεφάλι σας. Βέβαια, δουλεύει σωστά εφόσον το φοράτε και σωστά. Υπάρχουν σε διάφορα σχέδια σχήματα και τιμές. Για να διαλέξετε σωστά όμως, διαβάστε σχετικά με τις προδιαγραφές ασφαλείας που θα πρέπει να καλύπτει.

1309406190

Κλειδαριά. Φτάνεις στον προορισμό σου, αλλά θα αφήσεις το ποδήλατο ξεκλείδωτο; Ή μήπως θα το κλειδώσεις με εκείνο το λεπτό συρματόσχοινο που έχεις από παιδί; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις ώστε να κλειδώσεις σωστά το ποδήλατό σου, γιατί αν δεν το κλειδώσεις σωστά, το πιο πιθανό είναι να γίνει γρήγορα καπνός!

Kryptonite-Kryptolok-Series-2-Standard-Bicycle-U-Lock

Φώτα. Όταν χρειάζεται να ποδηλατήσετε μετά την δύση του ηλίου, είναι απαραίτητο να βλέπετε αλλά και να σας βλέπουν. Χρειάζεστε τουλάχιστον ένα μπροστά άσπρο φως και πίσω ένα κόκκινο. Καλό θα είναι το πίσω να αναβοσβήνει και να έχει τουλάχιστον 4-5 led ώστε να είστε ορατοί από μακριά.

1-IMG_01571

Κάποια τσάντα. Είτε είναι τσάντα ταχυδρόμου, είτε πλάτης, χρειάζεστε μια τσάντα για να μεταφέρετε τα πράγματά σας.

9148-HR

Φωτεινά ρούχα και ανακλαστικά σήματα. Όταν φοράτε φωτεινά ρούχα και ανακλαστικά μέρη (όπως για παράδειγμα ο συνδετήρας που κρατάει το πατζάκι από το παντελόνι σας), γίνεστε πιο ορατός/ή στα διερχόμενα οχήματα. Κατά την διάρκεια της ημέρας να φοράτε κάποιο φωτεινό jacket ώστε να ξεχωρίζετε στην κίνηση.

DSCN2352 reflective-vest-and-boots

Εξοπλισμό για την βροχή. Αν είστε από αυτούς που δεν αφήνουν το ποδήλατό τους ούτε τις βροχερές μέρες σίγουρα θα έχετε επενδύσει στον κατάλληλο εξοπλισμό. Για τους λιγότερο τολμηρούς να αναφέρουμε μερικά σημεία όπως οι λασπωτήρες που θα σας κρατήσουν στεγνούς από τα νερά που πετάνε οι ρόδες, τα κατάλληλα ρούχα (παντελόνι, γάντια, jacket) για βροχή και κρύο που θα σας κρατήσουν και ζεστούς και στεγνούς.

new-york-bike-commuters-in-the-rain-11

Προστατευτικά για τα μάτια. Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου κατά την διάρκεια της ημέρας, θα σας βοηθήσει με τον παγωμένο αέρα και τις αντανακλάσεις του ηλίου.

respect_crystal_ash

Ένα κιτ μπαλωμάτων. Είναι μικρό και εύκολο στην χρήση. Είναι λυπηρό να αργήσετε, ή να χρειαστεί να πάρετε το όχημά σας ή κάποιο Μ.Μ.Μ ώστε να φτάσετε στον προορισμό σας επειδή πάθατε λάστιχο (φούιτ).

s-l1000

Κουδουνάκι. Ένα μικρό κουδουνάκι στο τιμόνι είναι απαραίτητο ώστε να κάνετε γνωστή την παρουσία σας σε διερχόμενους πεζούς και να αποφύγετε τυχόν «συγκρούσεις».

pSPCK1-9402131enh-z6

Καλή βόλτα!

 

Previous Article

Cipollini Logos…Απλά εντυπωσιακό!

Next Article

Πώς να κάνετε μόνοι σας Bike Fit.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια