43 χρονος χάνει την ζωή του από αστοχία υλικού σε πιρούνι ποδηλάτου δρόμου.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Jonathan Weatherley road biker aero helmet

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Jonathan Weatherley, 43-χρονος ποδηλάτης και αρχιτέκτονας έχασε την ζωή του κάνοντας ποδήλατο, καθώς το ανθρακονημάτινο πιρούνι του ποδηλάτου έσπασε κατά το φρενάρισμα και προκάλεσε πτώση στην άσφαλτο με πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Το μέλος της ομάδας Cycle Club Sudbury είχε ένα Kinesis Racelight TK2 με Racelight T Carbon πιρούνι 2003-2009, για το οποίο μετά το συμβάν έγινε ανάκληση από την εταιρία εισαγωγής. Σύμφωνα με τον κοντέρ που είχε το ποδήλατο του, το συμβάν είχε συμβεί μετά τις 2 το μεσημέρι, αλλά εντοπίστηκε από κάποιον περαστικό λίγο πριν τις 4, όπου και κάλεσε για βοήθεια.

Η θανατική ανακριτής, Caroline Beasley-Murray στην έκθεση της δεν αποδίδει ευθύνες παρά μόνο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο έγινε το δυστύχημα. «Για άγνωστο λόγο ο Jonathan Weatherley πάτησε το μπροστά φρένο. Αυτό προκάλεσε αποκόλληση του ανθρακονήματος από το αλουμινένιο steerer. Τα δύο υλικά δεν ήταν επαρκώς συνδεδεμένα και ο θάνατος οφείλεται στους σοβαρούς τραυματισμούς από το συμβάν» αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεση της.

Η εταιρία -Upgrade Bikes- εισάγει το ποδήλατο και το πιρούνι που είχε ο άντρας όταν έχασε την ζωή του στην Μ. Βρετανία και δεν ήταν υπεύθυνη ούτε για την πώληση αλλά ούτε και για την κατασκευή του ποδηλάτου. Το συγκεκριμένο πιρούνι μάλιστα δεν είχε αναφερθεί ξανά σε κάποιο ατύχημα από το 2009. Παρόλα αυτά όμως, η εταιρία έκανε ανάκληση για περίπου 2000 πιρούνια, από τα οποία μόλις 246 επιστράφηκαν.

Ο δικηγόρος της εταιρίας είπε, «Η Upgrade Bikes δεν είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του ελαττωματικού προϊόντος. Εισάγει το προϊόν από το εξωτερικό και το διαθέτει στην αγορά«.

Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο ανάκρισης καθώς η οικογένεια του αδικοχαμένου αναβάτη είχε προχωρήσει σε μηνύσεις κατά τους φορείς που εμπλέκονται στην αλυσίδα εφοδιασμού του ελαττωματικού προϊόντος.

Previous Article

Fort William Downhill World Cup, 19η νίκη για τον Greg Minnaar.

Next Article

Merida Cyclo Cross 6000 χώμα, άσφαλτο, βουνό, πόλη, παντού!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια