Τα πλήρως αυτόνομα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι εδώ. Ηλιακά πάνελ φορτίζουν την μπαταρία όσο εσείς ποδηλατείτε!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
solar ebike (2)

Το Εργαστήριο Ηλιακών Εφαρμογών του Αϊντχόβεν (Solar Application Laboratory) ανέπτυξε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο από το οποίο όμως λείπει το βύσμα φόρτισης. Για να επιτευχθεί αυτό πρόσθεσαν ηλιακά πάνελ στον μπροστινό τροχό. Το πρώτο ηλιακό ποδήλατο είναι γεγονός και σε αυτό συνέβαλλε η συνεργασία με το TU/e, Segula και Ebike Ολλανδίας. Δεν πρόκειται για ακόμη μια καμπάνια που σκοπό έχει το κέρδος, αλλά για μια καμπάνια που θέλει να συμβάλλει θετικά στο πρόβλημα του κλίματος.

Καθώς η ηλιακή ενέργεια είναι το μέλλον, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της SAL λέει: «Πρέπει να κερδίσουμε και τον κόσμο όμως. Έχουμε αναπτύξει μια τεχνολογία η οποία είναι 20 φορές πιο αποδοτική από τα συνηθισμένα συστήματα και μας δίνει την δυνατότητα να παράγουμε πολύ ενέργεια ακόμη και από μικρές επιφάνειες, όπως οι τροχοί του ποδηλάτου. Αυτό είναι δυνατό ακόμη και τις ημέρες με συννεφιά«!

solar ebike (1)Το Εργαστήριο Ηλιακών Εφαρμογών επεδίωξε την συνεργασία με εκπροσώπους της βιομηχανίας και ινστιτούτα γνώσεων και δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός η επιλογή του χώρου του Πανεπιστημίου ως έδρα. «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλη την γνώση που βρίσκεται εδώ». Ακόμη και όταν έρθει η στιγμή που το Ηλιακό ποδήλατο θα είναι έτοιμο να βγει στην αγορά, αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει η έρευνα και ανάπτυξη του προϊόντος. Ήδη κοιτάζουν τρόπους αποθήκευσης της ενέργειας κατά την πέδηση (φρενάρισμα) ή τον ασύρματο διαμοιρασμό ενέργειας μεταξύ ποδηλάτων.

Ο Joop Schaffels της Segula λέει: «Από το 2013 το όνομα της εταιρίας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ηλιακό αυτοκίνητο Stella Lux, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την Solar Team Eindhoven. Έχουμε εξειδικευμένες γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία σε ότι αφορά τα συστήματα πρόωσης που βασίζονται στην ηλιακή ενέργεια. Με στενή παρακολούθηση και συμμετοχή στην ανάπτυξη του ηλιακού ποδηλάτου, είμαστε υπεύθυνοι για την αρχιτεκτονική και την ανάπτυξη του συστήματος της ηλιακής φόρτισης«.


Δείτε επίσης: Κομψό ηλιακό ποδήλατο από την Δανία.


Η Εbikes Ολλανδίας, λέει από την μεριά της: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το σχέδιο, καθώς η εταιρία μας αναπτύσσει, κατασκευάζει και διανέμει ηλεκτρικά ποδήλατα σε ολόκληρη της Ευρώπη. Από τις πρώτες κιόλας δοκιμές που κάναμε στο Ηλιακό ποδήλατο έχουμε ενθουσιαστεί τόσο εμείς, όσο και οι υπάλληλοί μας. Πιστεύουμε πως το Ηλιακό ποδήλατο είναι ένα μέσο το οποίο θα μας μεταφέρει πιο γρήγορα σε μια πράσινη εποχή μετακινήσεων«.

Η παρουσίαση του Ηλιακού ποδηλάτου έγινε στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές της τεχνολογίας σε 12 ποδήλατα. Θέλουν να το προωθήσουν ως επίσημο μέσο μετακίνησης για τον χώρο των πανεπιστημίων, ώστε να μπορέσει να δοκιμαστεί σωστά και ολοκληρωμένα. Θα πρέπει να γίνουν δοκιμές ώστε να δούνε αν όντως τα ηλιακά πάνελ δουλεύουν υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και όχι μόνο όταν επικρατεί ηλιοφάνεια. Επίσης, το ποδήλατο θα πρέπει να είναι ανεκτικό σε βανδαλισμούς και ατυχήματα.

Previous Article

Τύποι ποδηλάτων βουνού και πως να επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς!

Next Article

5 τρόποι για να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με το ποδήλατο στο βουνό!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια