Bopworx, προστατέψτε το ποδήλατο σας από γρατζουνιές και χτυπήματα. (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
boxworx (2)

Κάποια στιγμή όλοι χρειάστηκε να ταξιδέψουμε με το ποδήλατό μας, όχι μόνο με το αμάξι αλλά και με το αεροπλάνο. Τα ποδήλατά μας είναι εργαλεία ρυθμισμένα στο χιλιοστό και όλοι μας είμαστε περήφανοι για αυτά. Κάθε φορά όμως που θα χρειαστεί να μπει το πολύτιμό μας πάνω σε μια σχάρα μαζί με άλλα ποδήλατα, ή μέσα σε μια κούτα έχουμε κάποια νευρικότητα σε κάθε σπρώξιμο, στρίμωγμα και ακούμπημα του.

boxworx (6)

Εδώ έρχεται η Bopworx στην οποία είχανε δοκιμάσει τα πάντα, από πετσέτες, γάντια και κάλτσες, μέχρι υδραυλικά αφρολέξ θερμομόνωσης σωλήνων για να προστατέψουν τα ποδήλατά τους. Μετά από αρκετή έρευνα με την μέθοδο trial and error, δεν βρήκαν κάποιο προϊόν που να καλύπτει τις προσδοκίες τους.

boxworx (4)

Έτσι, λοιπόν, πήραν την πρωτοβουλία και έφτιαξαν κάποια καινούρια προστατευτικά. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο ποδήλατό σας και ειδικά χαμηλά στο πίσω τρίγωνο για να δείτε τις γρατζουνιές από την επαφή τους με άλλα ποδήλατα κατά την μεταφορά με το αυτοκίνητο. Τα προϊόντα, Bike Bumper και Double Bumper είναι σχεδιασμένα γι’ αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις. Τοποθετούνται επάνω στο πλαίσιο και το προστατεύουν κατά την επαφή του με άλλα ποδήλατα. Το Bike Bumper είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει το ποδήλατο από το εσωτερικό κιβωτίων μεταφοράς, ενώ το Double Bumper περιστρέφεται και είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορούν να προστατευτούν δύο ποδήλατα όταν αυτά έρθουν κοντά.

Ένα από τα πιο ευαίσθητα και ακριβά ανταλλακτικά του ποδηλάτου είναι το πίσω σασμάν. Το παραμικρό χτύπημα, ή η παραμικρή πίεση είναι ικανά να καταστρέψουν την βόλτα μας ή να στραβώσουν το νύχι και να έχουμε προβλήματα με τις αλλαγές των ταχυτήτων. Το Rear Derailleur Guard εξελίχθηκε ώστε να αποτρέψει όλες αυτές τις περιπτώσεις. Για να τοποθετηθεί απλά λύνετε το quick release τοποθετείτε το Rear Derailleur Guard και έπειτα ξανασφίγγετε το quick release. Τόσο απλά. Είναι φτιαγμένο από ανθεκτικά σε χτυπήματα υλικά και έχει μια ανοξείδωτη επιφάνεια ώστε να συνδέεται με το quick release. Αν και είναι συμβατό μόνο με ποδήλατα που έχουν QR στον πίσω άξονα και όχι κάποιο thru axle, όπου σε εκείνες τις περιπτώσεις θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποιο από τα Bike Bumper ή Double Bumper.

boxworx (5)

Το κιτ προστασίας Bopworx προστατεύει όλα τα κύρια μέρη του ποδηλάτου και σε αντίθεση με τα πανιά, κάλτσες, πετσέτες ή τα αφρολέξ ασφαλίζει σφιχτά στο ποδήλατο χωρίς εργαλεία και χωρίς να υπάρχει περίπτωση να αλλάξει θέση.

boxworx (3)

Το Fork Guard προστατεύει το πιρούνι του ποδηλάτου από ζημιές κατά την τοποθέτηση του μέσα στο αυτοκίνητο ή κατά την τοποθέτησή του μέσα σε κιβώτιο μεταφοράς. Το μαλακό ελαστικό φινίρισμα αποτρέπει φθορές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ενώ τα ροδάκια που έχει κάνουν πολύ εύκολη και πιο σταθερή την τοποθέτηση του ποδηλάτου εντός του αυτοκινήτου. Ένα αποσπώμενο διαχωριστικό επιτρέπει την τοποθέτησή του στις δαγκάνες των δισκοφρένων ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κλεισίματός τους από κάποιο λάθος πάτημα των μανετών. Είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε τύπο πιρουνιού και οποιοδήποτε άξονα, καθώς έρχεται με αντάπτορες για άξονες 15mm ενώ αντάπτορες για άλλους τύπους αξόνων πωλούνται χωριστά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην σελίδα της καμπάνιας στο Kickstarter.

Previous Article

O Harrison Ford έσπασε το ποδήλατό του! (Καλός σιδεροφάγος…)

Next Article

Dada, ένας απίθανος trial αναβάτης, από την Μαγαδασκάρη! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια