Παρουσίαση: Diamondback Lumis 1.0, ένα carbon cross-country/trail hardtail!

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Diamondback is…back!

Η Diamondback είναι μια από τις παλαιότερες εταιρίες κατασκευής ποδηλάτων -ξεκίνησε το 1978 στην Καλιφόρνια κατασκευάζοντας ΒΜΧ- και από τότε έχουν περάσει εκατοντάδες αθλητές πάνω από ένα Diamondback είτε ΒΜΧ είτε ΜΤΒ. diamondback-lumis-1-4

Η αρχή με τα ποδήλατα βουνού έγινε το 1982 με το Diamonback Ridge Runner το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα ποδήλατα βουνού μαζικής παραγωγής. Έπειτα, το 1993 ξεκίνησε το DBR (Diamond Back Racing) πρόγραμμα, το οποίο κυριάρχησε στον χώρο του XC και των Ολυμπιακών αγώνων τις επόμενες χρονιάς, θέτοντας γερές βάσεις.
Το 2000 την εταιρία εκπροσωπούσαν ο θρύλος των trial Martyn Ashton (ναι αυτός που έμεινε παράλυτος πριν λίγα χρόνια και συμμετέχει στο Dirt Shed Show του GMBN) και η ομάδα του, από την οποία ο Sam Pilgrim έκανε ακόμη πιο γνωστή την εταιρία στον χώρο του dirt και του slopestyle.

diamondback-lumis-1-3

Σήμερα, μέσω του Action-Bikes έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε πολλά από τα ποδήλατα της αμερικάνικης εταιρίας.

Ένα από αυτά που ξεχωρίζει, τόσο για την εμφάνιση όσο και για την ποιότητα του είναι το Diamondback Lumis 1.0. Πρόκειται για ένα cross-country/trail ποδήλατο, ο οποίο έχει ανθρακονημάτινο σκελετό και η τιμή του είναι 1290€!

diamondback-lumis-1-8

Ο σκελετός κατασκευάζεται από high modulus carbon γεγονός που τον κάνει πολύ ελαφρύ και άκαμπτο ώστε να μεταφέρει την δύναμη από κάθε πεταλιά ακαριαία προς τους τροχούς. Επίσης ο σχεδιασμός του είναι πολύ ελκυστικός στο μάτι, αλλά και προς την λειτουργικότητα καθώς έχει χώρο για φαρδιά ελαστικά με αρκετό «αέρα» ώστε να μην μαζεύει λάσπη. Έξτρα μπόνους στην εμφάνιση είναι η εσωτερική καλωδίωση που διαθέτει το πλαίσιο και «εξαφανίζει» τα καλώδια διατηρώντας ακόμη πιο καθαρές τις γραμμές του ποδηλάτου.

Τώρα όσον αφορά την μετάδοση, καθώς είναι το εισαγωγικό μοντέλο της σειράς, έρχεται με μετάδοση SRAM 2X10 της σειράς X5 και δισκοβραχίονα branded από την Diamondback με γρανάζια 24/38. Τα Tektro Gemini M510 είναι τα υδραυλικά δισκόφρενα που έχουν αναλάβει το φρενάρισμα, με δίσκους 160mm.

diamondback-lumis-1-5

Έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός πως το ποδήλατο έρχεται με tubeless ready στεφάνια της AlexRims με ανοξείδωτες μαύρες ακτίνες και κέντρα που φέρουν το λογότυπο της Diamondback με κλειστά ρουλεμάν. Λάστιχα βρίσκουμε τα πολύ γρήγορα Schwalbe Rapid Rob K-Guard σε διάσταση 2,25. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 27,5″.

diamondback-lumis-1-1

Για της δουλειά της απόσβεσης των κραδασμών έχει επιλεχθεί η RockShox XC30 με 100mm διαδρομής.

diamondback-lumis-1-7

Τέλος, λαιμός, τιμόνι, παλουκόσελο είναι πολύ ποιοτικά από την Easton -αν και θα θέλαμε ένα λίγο πιο φαρδύ τιμόνι από το 685mm που φοράει. Η σέλα και τα χερούλια φέρουν και αυτά το λογότυπο της Diamondback.

Το ποδήλατο -και πολλά ακόμη της Diamondback- βρίσκονται άμεσα διαθέσιμα στο κατάστημα Action-Bikes.

Previous Article

Ξέρεις ποιους μύες χρησιμοποιείς όταν κάνεις ποδήλατο;

Next Article

5+1 ‘χάροι’ που μας κυνηγούν στον δρόμο!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια