Υδραυλικά δισκόφρενα Shimano SLX M675.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
0014720_shimano_slx_m675_fully_bled_brake

Εξαιρετική πρόταση φρένων από την Shimano που αποδεικνύει ότι ένα φρένο δεν χρειάζεται να κοστίζει το βάρος του σε χρυσό για να είναι αποδοτικό.

Κατασκευή.

Το επάνω κομμάτι του φρένου -μανέτα, ρεζερουβάρ- είναι ίδιο με τα υπόλοιπα μοντέλα της Shimano. Η κοντή, γαμψή μανέτα είναι καταπληκτική για χρήση με ένα δάκτυλο και υπάρχει ρυθμιστής απόστασης στην άρθρωση, ώστε να το φέρετε στα μέτρα σας.

shimano-slx-m675-disc-brakes-silver

Σε αντίθεση με τα XT, δεν υπάρχει ρύθμιση «ελεύθερης διαδρομής» πριν αρχίσουν τα τακάκια να πιάνουν στον δίσκο. Βέβαια δεν είναι κάτι που θα λείψει από κάποιον γιατί δεν κάνει κάποια διαφορά στα υπόλοιπά μοντέλα. Το clamp που πιάνει στο τιμόνι, είναι με μια βίδα και είναι I-Spec όπου στο ίδιο clamp μπορούν να μπουν και shifters που είναι I-Spec.

Απόδοση.

Η αίσθηση είναι εξαιρετική, καθώς ο μηχανισμός Servo Wave μετακινεί τα τακάκια προς το δίσκο γρήγορα για δυνατό φρενάρισμα αλλά χωρίς να προκαλείται μπλοκάρισμα. Με σκληρή και συνεπή αίσθηση στην μανέτα έχετε πλήρη έλεγχο του φρένου. Η διπίστονη δαγκάνα του φρένου είναι προοδευτική με αρκετή δύναμη, αλλά όχι τόσο δυνατή όπως φρένων που προορίζονται καθαρά για χρήση downhill/gravity. Τα ice-tech τακάκια δεν θα ζεσταθούν ούτε τις μεγαλύτερες κατηφόρες, αλλά ούτε και κάτω από κάποιον βαρύτερο αναβάτη.

shi_brm675fr

Αυτό που κάνει τα φρένα της Shimano να ξεχωρίζουν, ανεξαρτήτως τιμής, είναι η εύκολη συντήρησή τους. Ένα αρνητικό βέβαια, είναι ότι οι μανέτες δεν είναι αμφιδέξιες και για να γίνει η αλλαγή θα πρέπει να αλλαχτούν τα σωληνάκια. Βέβαια, αν είστε αρκετά προσεκτικοί θα το καταφέρετε με ένα κλειδί άλεν 8mm χωρίς να χρειαστείτε εξαέρωση.

Η άρθρωση στην δαγκάνα του φρένου μπορεί να γυριστεί ώστε να ταιριάζει σε όλα τα πλαίσια και τα ανταλλακτικά της μανέτας που υπάρχουν στο σετ, τα κάνουν κατάλληλα για πλαίσια με εσωτερική καλωδίωση. Η εξαέρωση είναι εύκολη υπόθεση για κάποιον που γνωρίζει τα βασικά και δεν θα προβληματίσει. Αν και το βάρος του είναι αυξημένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δείχνει στιβαρή κατασκευή, η οποία συνεπάγεται με αυξημένη αξιοπιστία.

shimano-slx-m675-2013-brake-lever

Τα φρένα μόνο, αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση αναβάθμισης και υπάρχουν διάφορες εκδόσεις δίσκων και τακακιών για να διαλέξετε αναλόγως των αναγκών σας.

Τα Shimano SLX M675 απευθύνονται στον χρήστη που θέλει τα φρένα του να δουλεύουν αξιόπιστα, χωρίς συντήρηση και με χαμηλή τιμή. Δεν προτείνονται για χρήση downhill, λόγω μειωμένης δύναμης.

Previous Article

Βελτιώνοντας την καθημερινότητα με ποδήλατο!

Next Article

Είναι τρελοί οι Ιάπωνες! Νοικοκυρά με MTB τρέχει να προλάβει τις προσφορές! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια