Εκτός κινδύνου βρίσκεται ο Kris Boeckmans μετά το πολύωρο χειρουργείο για «επαναφορά» του προσώπου του.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
KrisBoeckmans (1)

Ο Βέλγος Kris Boeckmans βρίσκεται αυτή την στιγμή εκτός κινδύνου, μετά την πολύ άσχημη πτώση που είχε στο Vuelta a Espana, με ένα τρομακτικό ατύχημα που τον έριξε σε κώμα. Αν και συνήλθε από το κώμα, θα χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες μέχρι να μιλήσει, λόγω του πολύωρου -οκτώ ώρες- χειρουργείου που υπεβλήθη στο πρόσωπο.

Ο 28χρονος, έπεσε μαζί με τον Tejay van Garderen και περίπου ακόμη 30 άτομα στην 8η διαδρομή προς Murcia. Υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και οι γιατροί του προκάλεσαν τεχνικό κώμα. Την προηγούμενη εβδομάδα τον συνεφέραν και μεταφέρθηκε από την Ισπανία στο Βέλγιο, στο Genk σε ένα νοσοκομείο που λέγεται πως έχει τους καλύτερους προσωπο-χειρούργους της χώρας.
KrisBoeckmans (3)

«Μετά το χειρουργείο θα πρέπει να εμποδίσουν το πρόσωπό του έτσι ώστε να μην μπορεί να μιλήσει ή να τραφεί φυσιολογικά για δύο εβδομάδες, ώστε να έχει τον απαραίτητο χρόνο για να αναρρώσει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας, Arne Houtekier. «Όλα είναι σπασμένα στο πρόσωπο του, η μύτη το σαγόνι, τα δόντια. Όλα. Πρέπει να γίνει μια γενική επανεκκίνηση, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως είναι εκτός κινδύνου«.

Με την μεταφορά του στο Βέλγιο οι γιατροί επανεξέτασαν την κατάστασή του, ώστε να βεβαιωθούνε πως δεν είχε ξεφύγει κάτι από τους συναδέλφους τους στην Ισπανία. Ο εκπρόσωπος της ομάδας συνέχισε λέγοντας: «Το πρώτο και πιο βασικό πράγμα, είναι πως βρίσκεται εκτός κινδύνου. Το δεύτερο σημαντικό είναι να επιστρέψει στον κόσμο ως άνθρωπος και στην συνέχεια θα δούμε αν θα μπορεί να επιστρέψει και ως ποδηλάτης. Ελπίζουμε πως θα καταφέρει να επιστρέψει και οι γιατροί πιστεύουν πως μπορεί. Ειλικρινά όμως είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε τέτοιες σκέψεις«.

Οι γιατροί επιτρέπουν τις επισκέψεις, αλλά μόνο για μισή ώρα και κυρίως μόνο σε οικογενειακά πρόσωπα, τα οποία ήταν παρόντα και την Ισπανία.

Ο νικητής του Tour de Picardie και του World Ports Classics για το 2015, δεν θυμάται τι ακριβώς έγινε κατά την πτώση του. Απλά δήλωσε πως είναι ευγνώμων ότι έπεσε κοντά σε μια μεγάλη πόλη όπου η μεταφορά του στο νοσοκομείο έγινε γρήγορα και εύκολα. «Αν είχα την ίδια πτώση στα βουνά υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να μην βρισκόμουν σήμερα εδώ«. Συνεχάρη τους γιατρούς στην Murcia, αλλά είναι ανακουφισμένος με την επιστροφή του στην πατρίδα του.

Αναμένεται να γυρίσει στο σπίτι του τον Οκτώβριο με αρκετές πιθανότητες να μπορεί να ξανανέβει στο ποδήλατο, όπως λένε και οι γιατροί.

Previous Article

Ντοπάρεσαι; Παίρνω Viagra… μέρος Α.

Next Article

Κεραμικοί δίσκοι, το μέλλον του φρεναρίσματος;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια