Νέα «gravity» παπούτσια και πετάλια από την Shimano.

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Νέα γκάμα πεταλιών και παπουτσιών από την Ιαπωνική εταιρία τα οποία στοχεύουν αποκλειστικά στους «gravity» αναβάτες. Μέσα στις νέες παρουσιάσεις υπάρχουν δύο τελείως καινούρια πετάλια, τα πρώτα «κουμπωτά» Saint M820 και τα πρώτα «flat» DeoreXT!

Clipless πετάλια Saint M820

shimano pedals (5) shimano pedals (4)

Τα Μ820 είναι τα πρώτα κουμπωτά πετάλια με την επωνυμία Saint. Εξελίχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια με την βοήθεια του Neko Mulally και του Sam Daly δύο αναβατών downhill οι οποίοι καταπονούν στο έπακρο τον εξοπλισμό τους. Μπορεί να μην είναι από τα πιο όμορφα πετάλια που έχουμε δει, αλλά η κύρια προτεραιότητα της Shimano ήταν η αξιοπιστία πάνω από όλα.

Ο μηχανισμός των πεταλιών είναι αρκετά διαφορετικός από τα M646, γεγονός που μειώνει τον αριθμό των κινούμενων μερών άρα και τις πιθανότητες βλάβης όταν υπάρχουν χτυπήματα των πεταλιών σε πέτρες ή ρίζες. Ο άξονας είναι από χρωμόλη σχεδιασμένος να αντέχει τις καταπονήσεις που δημιουργούνται κατά τις προσγειώσεις από τα άλματα, τα συνεχόμενα δυνατά χτυπήματα και φυσικά την αυξημένη καταπόνηση. Το βάρος τους είναι στα 546 γραμμάρια.

Flat πετάλια Saint Μ828

shimano pedals (6)

Τα προηγούμενα πετάλια πλατφόρμες Saint της Shimano χαρακτηρίζονταν από την αξιοπιστία τους, αλλά με το πέρασμα των χρόνων άρχισαν να επισκιάζονται από λεπτότερα και ελαφρύτερα πετάλια που κυκλοφορούν στην αγορά. Το νέο Μ828 είναι σε σχήμα οκτάγωνου και έχει 12 pins από κάθε πλευρά. Στο κεντρικό σημείο τα πετάλια είναι 1mm πιο λεπτά, και σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα pins (3,5mm στο κέντρο, έναντι 5mm στα άκρα) δημιουργούν ακόμη περισσότερο κράτημα. Το βάρος τους είναι στα 493 γραμμάρια.

Flat πετάλια DeoreXT M804

shimano pedals (3)

Με δύο διαφορετικά μεγέθη (100Χ105 και 110Χ115 -460 και 500 γραμμάρια αντίστοιχα) τα καινούρια Shimano DeoreXT M804 απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα αναβατών. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος τεράστια πετάλια αν τα πόδια του είναι μικρά, αλλά και κάποιος με μεγαλύτερα πόδια δεν θα πατάει πλέον σε «κουμπιά»! Τα κοίλα πετάλια έχουν 10 pins από κάθε πλευρά τα οποία είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά ύψη 3 και 5 mm.

Παπούτσια AM9

shimano shoes (5) shimano shoes (3)

Μοιράζονται το ίδιο σχέδιο με τα ΑΜ9 που κυκλοφορούν αλλά έχουν νέο σύστημα σύσφιξης «speed lace» αλλά και καινούρια εξωτερική «γλώσσα» η οποία στεγνώνει πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Παπούτσια AM7

shimano shoes (4)

Τα ΑΜ7 απευθύνονται σε enduro/all mountain αναβάτες καθώς έχουν ένα κλικ πιο σκληρή σόλα -στις κλίμακες της Shimano είναι 6, ενώ τα AM9 είναι στο 5. Τα πλαϊνά είναι διάτρητα αυξάνοντας τον εξαερισμό ενώ το υπέρ-υψωμένο νεοπρέν στον αστράγαλο μειώνει το χώμα που μπαίνει στα παπούτσια. Σε δύο χρώματα, ένα φανταχτερό πράσινο αλλά και ένα πιο συγκρατημένο μπλε/γκρι για όσους δεν αρέσουν τα χρώματα «κράχτες».

Παπούτσια GR9 / GR7

shimano shoes (3) shimano shoes (2)

Πέρα από τις προτάσεις των clipless παπουτσιών υπάρχουν και δύο προτάσεις για όσους επιμένουν σε φλατ πετάλια. Πρόκειται για τις αντίστοιχες εκδώσεις των ΑΜ9, ΑΜ7 αλλά χωρίς τον χώρο για το σχαράκι. Επίσης η Shimano συνεργάστηκε με την Michelin ώστε να παρουσιάσει μια νέα εξωτερική σόλα η οποία μπορεί να μην είναι η πιο «κολλώδης» της αγοράς, αλλά σύμφωνα με την Shimano είναι αρκετά «κολλώδης» ώστε να ικανοποιήσει τους περισσότερους αναβάτες.

Previous Article

H ιδανική λύση για όποιον θέλει μουσική στο ποδήλατο!

Next Article

Zagori Mountain Bike 2017

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια