Εγκαταλείπει το Tour de France o Mark Cavendish.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
mark cavendish yellow jersey

O γνωστός σπρίντερ Mark Cavendish εγκατέλειψε το Tour de France ώστε να αφοσιωθεί στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς αγώνες καθώς θέλει να αποκτήσει το πρώτο του χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Παρά την πετυχημένη -μέχρι στιγμής- πορεία του στο Tour de France με 4 νίκες σε ετάπ και βρισκόμενος στην 2η θέση νικών όλων των εποχών για τον μεγαλύτερο ποδηλατικό αγώνα, εγκατέλειψε 4 ημέρες πριν το πελοτόν φτάσει στο Champs-Elysees.

«Μετά από δυο ευχάριστες και πετυχημένες εβδομάδες στο Tour de France με την ομάδα μου την Team Dimension Data, με μεγάλη μου θλίψη πήρα την απόφαση να εγκαταλείψω σήμερα τον αγώνα», είπε σε μια του δήλωση.

«Μετά από την ένταση και τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ετάπ, αναλύσαμε και αξιολογήσαμε τα επίπεδα κόπωσης του οργανισμού μου και αποφασίσαμε πως είμαι σε ένα σημείο που θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον άλλον μεγάλο στόχο της χρονιάς που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν ήταν εύκολη απόφαση να αφήσω έναν τόσο σημαντικό αγώνα, με τόσο άρτια οργάνωση και υποστήριξη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εμπλέκονται από μεριά τους για την οργάνωση αυτού του αγώνα, αλλά και τους θεατές για την υποστήριξη και την ενθάρρυνση που προσφέρουν στους αθλητές, όχι μόνο σήμερα αλλά και για τις προηγούμενες 16 αγωνιστικές ημέρες».

mark cavendish stage win

Πριν ακόμη ξεκινήσει ο Γύρος Γαλλίας υπήρχαν αρκετές απορίες για το πως θα κατάφερνε το Cavendish να το συνδυάσει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλοι σίγουρα περίμεναν περισσότερα, ειδικά μετά την νίκη του στο 1ο ετάπ του αγώνα και το πρώτο yellow jersey που φόρεσε στην καριέρα του. Στην συνέχεια κέρδισε ακόμη 3 ετάπ, το 3ο, το 6ο και το 14ο, ενώ αναδείχτηκε 2ος στις συνολικές νίκες ετάπ του Tour de France ξεπερνώντας τον θρυλικό Bernard Hinault, ενώ θέλει ακόμη 4 νίκες για να φτάσει το ρεκόρ του Eddy Merckx.

Ο Mark Cavendish θα αγωνιστεί στην πίστα και στο αγώνισμα του omnium και θέλει να φύγει έχοντας το χρυσό μετάλλιο.

Previous Article

Tour de France:  Ο Chris Froome κερδίζει το time trial στο Megève!

Next Article

Πως να «δημιουργήσετε» χρόνο για το ποδήλατο στην πιεσμένη καθημερινότητα σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια