Πως να «δημιουργήσετε» χρόνο για το ποδήλατο στην πιεσμένη καθημερινότητα σας.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
why to visit wales road uphill bike

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι ασχολούνται με το ποδήλατο, έχουν παιδιά, απαιτητική δουλειά, παρέες εκτός ποδηλάτου και οικογενειακές υποχρεώσεις αλλά και πάλι, καταφέρνουν να βρουν λίγο χρόνο να κάνουν το αγαπημένο τους χόμπι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αν λοιπόν βρίσκεσαι σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που απλά όλη την ημέρα τρέχεις και δεν μπορείς να απολαύσεις μια ποδηλατο-βόλτα με την ηρεμία σου, παρακάτω σου έχουμε μερικές πρακτικές συμβουλές που θα μπορούσες να εφαρμόσεις ώστε να «δημιουργήσεις» λίγο χρόνο για να διασκεδάσεις με το ποδήλατο σου είτε στο βουνό είτε στην άσφαλτο.

 1. Προγραμμάτισε το μέρες νωρίτερα και ενημέρωσε την οικογένεια πως χρειάζεσαι 3-4 ώρες το πρωινό της κυριακής -ή όποιας άλλης ημέρας σε βολεύει- να πας μια βόλτα με το ποδήλατο σου. Αν η ίδια σου η οικογένεια δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες σου, τότε ποιος;
 2. Βγες μόνος σου, solo ride. Καλή η παρέα και σίγουρα η διασκέδαση είναι 100 φορές περισσότερη όταν υπάρχουν πολλά άτομα στην ποδηλατική σου βόλτα, αλλά από το να μην βγεις καθόλου για ποδήλατο 1000 φορές να βγεις μόνος σου. Διαφωνείς;

  Ride-άρεις μόνος; Καλά κάνεις!


 3. Σχεδίασε την ακριβή διαδρομή σου από την προηγούμενη ημέρα ώστε να ξέρεις πόσο χρόνο θα είσαι στο ποδήλατο. Μπορεί οι απρογραμμάτιστες βόλτες να είναι και οι καλύτερες, αλλά όταν υπάρχει πίεση χρόνου καλό είναι να γνωρίζεις την διαδρομή που θα ακολουθήσεις πριν καλά καλά φορέσεις τα ποδηλατικά σου ρούχα.merida ninety six team mtb cross country (11)
 4. Άσε το αυτοκίνητο στο σπίτι και ξεκίνα με το ποδήλατο. Ακόμη και όσοι ζείτε μέσα σε κάποια μεγάλη πόλη, είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν μέρη και διαδρομές που θα σας αποζημειώσουν.
 5. Ετοιμάστε τα πράγματα σας από το προηγούμενο βράδυ. Πολλές φορές όταν έχουμε προγραμματίσει να βγούμε για ποδήλατο χάνουμε πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας το σακίδιο ή το πολυεργαλείο ή την σαμπρέλα γιατί δεν είναι στο γνωστό σημείο που τα αφήνουμε συνήθως καθώς κάποιος τα «συμμάζεψε»…Μην μου πείτε ότι δεν σας έτυχε ποτέ;!
 6. Βγείτε μόνο με τα απαραίτητα. Αν πρόκειται για ποδηλασία δρόμου, τότε το παγούρι, μια σαμπρέλα και η τρόμπα είναι αρκετά να έχετε μαζί σας για μια σύντομη βόλτα. Εάν πάλι θα βγείτε με το ποδήλατο βουνού, αφήστε το backpack σπίτι, τοποθετήστε μια σαμπρέλα στο πλαίσιο με μονωτική ταινία, γεμίστε το παγούρι σας και σφηνώστε και την τρόμπα στις πίσω τσέπες του jersey. Μόνο τα απαραίτητα καθώς και γνωστή είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσετε αλλά και σύντομη.;

  Θέλεις να αφήσεις το backpack σπίτι; Δες πως!


 7. Δείξτε το καλό σας πρόσωπο στην οικογένεια για προσωπικό σας όφελος. Θέλει η σύζυγος μέσα στην βδομάδα να κάνετε τα ψώνια; Να πάρετε τα παιδιά από το σχολείο; Να μαγειρέψετε; Ναι σε όλα, εάν πρόκειται να πάρετε πολύωρη άδεια για ποδήλατο μέσα στις επόμενες ημέρες! Εάν πάλι η άδεια «κοπεί» τότε θα τους έχετε κάνει όλους ευτυχισμένους. Μήπως να ξεκινήσετε το commuting για αυτές τις δουλειές; Πάλι θα είστε πάνω σε ποδήλατο!
Previous Article

Εγκαταλείπει το Tour de France o Mark Cavendish.

Next Article

Tour de France: Ο Ilnur Zakarin νικητής του 17ου ετάπ στο Finhaut-Emosson!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια