Νεαρός αναβάτης παθαίνει έμφραγμα κατά την διάρκεια του Criterium International 2016.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
daan-myngheer

Ο νεαρός Βέλγος αναβάτης, Daan Myngheer μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κατά την διάρκεια του αγώνα έναρξης του 2016 International Criterium, αφού υπέστη καρδιακή προσβολή.

Ο αναβάτης της ομάδας Roubaix Lille Metropole έμεινε στο τέλος του γκρουπ και έπεσε στο 65ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Το ιατρικό προσωπικό της διοργάνωσης αμέσως έσπευσε στο σημείο για την παρακολούθηση του αθλητή, όπου έγινε σαφές πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο 22-χρονος υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο πριν μεταφερθεί με ελικόπτερο σε μια εξειδικευμένη καρδιολογική μονάδα στο Ajaccio της Κορσικής. Μετά την ανάνηψη του βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Ο διοργανωτής του αγώνα, Christian Prudhomme επιβεβαίωσε το περιστατικό λίγες ώρες αργότερα. «Η κατάσταση του είναι σταθερή και είναι σίγουρα λιγότερο ανησυχητική από ότι ήταν το πρωί. Πρέπει όμως να είμαστε συνετοί«.

Ο νεαρός αθλητής παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο Ajaccio μαζί με τον συναθλητή του, Louis Verhelst ο οποίος έμεινε και αυτός πίσω από το γκρουπ. Στην Βελγική τηλεόραση μάλιστα δήλωσε πως ο Daan του είπε πει πριν από τον αγώνα πως δεν αισθανόταν πολύ καλά.

Ο αθλητικός διευθυντής της Roubaix Lille Metropole Michael Dernies δήλωσε στον βέλγικο τύπο: «Ο Daan υπέστη καρδιακή προσβολή κατά την διάρκεια του αγώνα. Δεν γνωρίζουμε αν έγινε πριν ή μετά την πτώση του. Καθώς βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ajaccio. Όπως και όλοι οι αθλητές της ομάδας μας, ο Daan πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις τον Νοέμβριο. Δεν έχουμε ανακαλύψει κάτι«.

Ο προπονητής της ομάδας Kristof De Kegel συμπλήρωσε πως πέρα από το κώμα έχουν δημιουργηθεί και προβλήματα στα νεφρά και το συκώτι του νέου.

Previous Article

Πόση ταχύτητα μπορείς να ‘αγοράσεις’; (video)

Next Article

Το 1X12 είναι γεγονός. SRAM Eagle και οριστικό τέλος στο μπροστά σασμάν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια