Enduro Mediterraneo, αγώνας Ξάνθης 2015

Author: Χωρίς σχόλια Share:
IMG_1183

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος του Enduro Mediterraneo στην όμορφη πόλη της Ξάνθης.

Η ημέρα του αγώνα ξεκίνησε με ελαφριά συννεφιά και λίγη ψύχρα, κατά την ώρα των δηλώσεων συμμετοχών και της ενημέρωσης των αθλητών, αλλά καθώς περνούσε η ώρα τα σύννεφα εξαφανίζονταν και η θερμοκρασία ανέβαινε. Η εκκίνηση των αθλητών γινόταν σε δυάδες, με τον Dobromir Dobrev και τον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου να ανοίγουν τον αγώνα. Μετά από 14 χλμ απαιτητικής ανηφόρας μέσα σε όμορφο δάσος, ήταν η εκκίνηση της πρώτης ειδικής. Γρήγορη, όχι πολύ τεχνική, αλλά για πολύ δυνατούς αναβάτες μιας και χρειαζόταν πολύ πετάλι για να γραφτεί ένας καλός χρόνος.

Η δεύτερη ειδική, 5 μόλις χιλιόμετρα ψηλότερα, ξεκινούσε από την περισυνή 2η ειδική διαδρομή, αλλά φέτος συνδεόταν με 2 καινούρια μονοπάτια (που δεν είχαν ξαναμπεί σε αγώνα) τον Καλικάντζαρο και την Πουλιάνα. Η Πουλιάνα, μάλλον ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα, μιας και είναι μονοπάτι με φυτευτή στρόγγυλη πέτρα και αρκετά σφιχτό που δεν αφήνει να αναπτυχθούν μεγάλες ταχύτητες.

Η τρίτη ειδική, ίσως και η πιο τεχνικά δύσκολη, του αγώνα, ξεκινούσε από την θέση Θηλειά, που για να φτάσουν οι αναβάτες, έπρεπε να κουβαλήσουν το ποδήλατο για περίπου 10 λεπτά σε μια απότομη πλαγιά. Από εκεί ξεκινούσε, ένα μοναδικό singletrack, μέσα στα πεύκα, σε μαύρο χώμα, με καλές κλίσεις και συνεχόμενες στροφές. Λίγο παρακάτω ενώνοταν με το Σαμακώβ 1 που είναι ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια της Ξάνθης.

Ιδιαιτερότητα του αγώνα ήταν οι μεγάλες ειδικές διαδρομές, με την 1η να έχει μήκος 3,78 χλμ, η δεύτερη -που ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα- να είναι στα 4,22 χλμ, και τέλος η τρίτη και πιο τεχνική στα 3,21 χλμ.

Υπήρξε μεγάλη ικανοποίηση από όλους τους αναβάτες που συμμετείχαν όχι μόνο για την αυξημένη δυσκολία των ειδικών διαδρομών, αλλά και για το μεγάλο τους μήκος που ικανοποίησε μέχρι και τον πιο απαιτητικό.

Τα αποτελέσματα του αγώνα.

Στην κατηγορία αντρών, νικητής ήταν ο Dobrev Dobromir με ποδήλατο Oryx E-160, δεύτερος ο Στέφανος Κουστιάνης ενώ την τριάδα έκλεισε ο Ivan Kolev. Τέταρτος νικητής ο Δημήτριος Χασαπίδης της Team Dragon και πέμπτος ο Αποστόλης Βελόκας από την Αθήνα.

Στην κατηγορία veteran 40+, νικητής ο Βαγγέλης Γορίλας, δεύτερος ο Ηρακλής Χριστοδούλου και τρίτος ο Lubo Donchev.

Στην κατηγορία hardtail με 11 συμμετοχές, νικητής αναδείχτηκε μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση ο Βαγγέλης Κρόμπας, δεύτερος ο Θοδωρής Μαυρόπουλος και την τριάδα ολοκλήρωσε ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης. Εδώ να σημειώσουμε ότι στην κατηγορία hardtail 6 από τις 11 συμμετοχές ήταν από το Urban Bike Society.

Στην κατηγορία γυναικών, η γνώριμη από πέρισυ Νίκη Τσάλλου αναδείχτηκε πρώτη, ενώ η Nicole Driesel δεύτερη.

Τέλος, στους Junior τις δύο πρώτες θέσεις κέρδισαν αναβάτες από την Βουλγαρία, με τον Angelov Denislav να είναι πρώτος, ενώ ο Valentin Tenev δεύτερος. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Σεμπέκ Χασάν, από την Ξάνθη.

Ο αγώνας κύλησε ομαλά, εκτός κάποιων παραπόνων για ένα σημείο στην 3η ειδική που σκίστηκε μια κορδέλα, είτε από κάποιον αναβάτη που έκανε λάθος είτε από μηχανές που πέρασαν και δεν αντικαταστάθηκε εγκαίρως, με αποτέλεσμα μερικοί αναβάτες να χάσουν το μονοπάτι και να κάνουν χειρότερο χρόνο.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα της σειράς που θα γίνει στις 16-17 Μαΐου στην Στενή Ευβοίας.

ΥΓ Και σε αυτόν τον αγώνα είχαμε συμμετοχή. Ο δικός μας Στέλιος Παπαεμμανουήλ γύρισε με τα αυτοκόλλητα του sela στα μονοπάτια της Ξάνθης, ενώ δυστυχώς ο Κιου είχε την ατυχία να δει το ψαλίδι του να κόβεται!!! Γιατί εμείς καβαλάμε δυνατά 😉

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ

IMG_1166 IMG_1169 IMG_1168 IMG_1167 IMG_1174 IMG_1173 IMG_1172 IMG_1180 IMG_1176 IMG_1175 IMG_1192 IMG_1189 IMG_1186 IMG_1200 IMG_1194

Previous Article

To Folding Project είναι ένα ελληνικό ‘διπλωτό’ ποδήλατο!

Next Article

Θα πιστεύατε ότι το όμορφο αυτό ποδήλατο χωράει σε τσάντα;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια