Έσπασε το ρεκόρ «Land’s End to John O’Groats» με ποδήλατο tandem! (video)

Author: 1 σχόλιο Share:
CEX2Z2QXIAABeYN

Ο Charlie Mitchell και ο Dominic Irvine έσπασαν το ρεκόρ, που είχε γίνει το 1966, κατά 5 ώρες για την διαδρομή Land’s End to John O’Groats, με ποδήλατο tandem.

Οι δύο αναβάτες από το Hampshire, ολοκλήρωσαν την διαδρομή των 1355 χιλιομέτρων σε κάτι περισσότερο από 45 ώρες -πέντε ώρες πιο γρήγορα από το προηγούμενο ρεκόρ-, υπολογίζοντας πως έκαψαν 22,500 θερμίδες, ενώ η μέση ταχύτητα του ταξιδιού τους ήταν 30 χλμ ανά ώρα, με μέγιστη ταχύτητα τα 93 (!) χιλιόμετρα.

Ο Irvine σχολίασε μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού: «Οι τελευταίες μέρες ήταν ένα καταπληκτικό μείγμα ευφορίας, κούρασης, συντροφικότητας μαζί με μια αίσθηση τεράστιας επιτυχίας. Δουλεύαμε πάνω σε αυτόν τον στόχο για πολλά χρόνια και είναι πραγματικά προνόμιο να είσαι μέρος αυτής της εκπληκτικής ομάδας ανθρώππων. Ο Charlie και εγώ ήμασταν αυτοί που κάναμε ποδήλατο, αλλά πραγματικά ήταν μια ομαδική προσπάθεια, με πολύ δουλειά από όλους, τα οποία οδήγησαν στην επιτυχή πραγματοποίηση αυτού του ρεκόρ.»

Landsendsignpost 800px-John_o'_Groats

Ο Irvine ήταν ο «αρχηγός» με τον έλεγχο του τιμονιού, των ταχυτήτων και των φρένων, ενώ ο 36χρονος Mitchell ήταν υπεύθυνος για την σταθερή απόδοση στο πίσω κάθισμα.

Ήταν η τρίτη και τυχερή για τον Irvine μιας και στις προηγούμενες δύο προσπάθειες δεν είχαν καταφέρει να σπάσουν με επιτυχία το ρεκόρ, το οποίο είχε γίνει περίπου 50 χρόνια πριν από τους Pete Swinden και John Withers

Ένα από τα μέλη της ομάδας, ο Nigel Harrison, είπε: «Όλη η ομάδα δούλεψε εκπληκτικά, ξεπερνώντας θέματα που είχαν να κάνουν με κακές καιρικές συνθήκες, όπως καταιγίδες και δυνατοί άνεμοι αλλά και μποτιλιαρίσματα, η αυξημένη κούραση των αναβατών, ενώ παράλληλα έπρεπε να παραμείνουν ασφαλείς οι αναβάτες και τα 8 μέλη της ομάδας. Είναι πραγματικά μοναδικό το συναίσθημα να ολοκληρώνεται κάτι με επιτυχία και ομαδική δουλειά, κάτι που σχεδιάζαμε και προετοιμαζόμασταν τόσο καιρό.»

Ποια είναι η διαδρομή John-O’Groats-to-Land’s-End και γιατί είναι τόσο γνωστή;

britain

Είναι η κατά μήκος διάσχιση της Μεγάλης Βρετανίας, από τον Βορρά προς τον Νότο.
Ξεκινάει από το Land’s End δυτικά του Cornwall και καταλήγει στο John o’ Groats σε ένα από τα βορειότερα σημεία της Σκοτίας. Μέσα από ένα πανέμορφο animation που δείχνει μια παρέα τεσσάρων φίλων, φαίνεται όλη η διαδρομή με τα πιο χαρακτηριστικά μέρη που περνάει. Από τους λόφους και την βροχή της Σκοτίας, στις βιομηχανικές περιοχές και πόλεις του βορά και όλη την απόσταση μέχρι την γέφυρα Clifton Suspension κοντά στο Bristol και το Eden Project προς το τέλος της διαδρομής.

Previous Article

Ο σωστός τρόπος να ξεκινήσει το παιδί σας το 4Χ! (video)

Next Article

Καινοτομίες που άλλαξαν το ΜΤΒ σε αυτό που το ξέρουμε σήμερα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια