Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 16-22 Σεπτέμβρη.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
europeanmobilityweek

Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητηκότητας εστιάζει σε θέματα που αφορούν την αστική μετακίνηση. Φέτος, έχει επιλεχθεί το μότο «επιλέγω-αλλάζω-συνδυάζω» -choose-change-combine- και έχει σαν επίκεντρο την χρήση των ΜΜΜ με παράλληλο συνδυασμό εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον.

Βασισμένη στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η BrainBox Πληροφορική Α.Ε δημοσίευσε στοιχεία που έχουν να κάνουμε με την χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων EasyBike στις πόλεις όπου είναι αυτά διαθέσιμα. Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στο easybike.gr.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και τον Αύγουστο του 2015 τα ποδήλατα χρησιμοποιήθηκαν από 15.000 χρήστες, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 45.000 μισθώσεις ποδηλάτων, ενώ οι περισσότεροι χρήστες ήταν και συνδρομητές του συστήματος. Τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν έφτασαν τα 2.000.000 με συνέπεια να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 450 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2) -νούμερο που προκύπτει καθώς κατά μέσο όρο κάθε χιλιόμετρο ποδηλασίας εξοικονομεί περίπου 271gr CO2 σε σχέση με την χρήση αυτοκινήτου για την ίδια απόσταση. Τα παραπάνω στοιχεία μας δείχνουν πως συνεισφέρει το ποδήλατο στην προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.

Οι πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο κοινόχρηστων ποδηλάτων της EasyBike είναι: η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, η Καρδίτσα, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, η Καβάλα, η Κομοτηνή, το Διδυμότειχο και το Γύθειο, ενώ σύντομα θα γίνει διεύρυνση του συστήματος με την Πάτρα και την Σάμο να εντάσσονται και αυτές στο δίκτυο κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Πρόσφατη ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρίας του συστήματος, BrainBox Πληροφορική Α.Ε., λέει πως θα είναι δυνατή η πρόσβαση στα ποδήλατα με την αποστολή ενός απλού SMS σε ειδικό αριθμό, κίνηση που αναμένεται να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη κίνηση στο δίκτυο των κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο συνεπάγεται περισσότερες και καλύτερες συνδυασμένες μετακινήσεις στο μέλλον.

Previous Article

Ένα από τα πιο δύσκολα μονοπάτια τύπου Northshore! (video)

Next Article

Μετάδοση με ιμάντα…, το σκέφτεσαι;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια