Εξωτικά υλικά από το μέλλον. Το πιο ελαφρύ μέταλλο, είναι εδώ! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
microlattice texnologia elafry yliko  (1)

Η βιομηχανία του ποδηλάτου είναι άμεσα συνυφασμένη με την αεροναυπηγική. Είτε αναφερθούμε στο carbon (ανθρακονήματα), είτε στο τιτάνιο, είτε ακόμη και στο αλουμίνιο, όλα είναι υλικά που έχουν δοκιμαστεί πρώτα στον χώρο της αεροναυπηγικής και μετά ήρθαν στον χώρο του ποδηλάτου. Αυτό συμβαίνει, διότι, είναι αρκετά ελαφριά, αλλά παράλληλα πολύ ισχυρά και δημιουργείται κάτι πολύ ανθεκτικό και ελαφρύ και όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι δύο παράγοντες στα αεροπλάνα.

Συνήθως, μετά από χρόνια μυστικών ερευνών από μεγάλες εταιρίες, ή από τον στρατό, αυτά τα εξωτικά υλικά φαίνεται να βρίσκουν τον δρόμο τους στα ποδήλατα υψηλών επιδόσεων. Αν συνεχιστεί αυτή η «παράδοση» όλοι μας θα πρέπει να είμαστε αρκετά ενθουσιασμένοι με αυτό που έρχεται. Μπορεί, βέβαια, να κάνουμε να το δούμε αρκετά χρόνια, αλλά η τεχνολογία Microlattice υπάρχει και το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν θα γίνει αποδεκτή από την αγορά και τον κόσμο.

Τι ακριβώς είναι το Microlattice.

Πρόκειται για το πιο ελαφρύ μέταλλο που έχει υπάρχει στην ιστορία. Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρεται και στο βίντεο, το Microlattice μπορεί να φτιαχτεί ώστε να είναι πολύ ισχυρό, αλλά πάρα πολύ ελαφρύ και ίσως σε ειδικές περιπτώσεις να είναι και εύκαμπτο! Αντί λοιπόν στην ποδηλατική βιομηχανία να γίνεται χρήση κοίλων σωλήνων, μπορεί μετά από αρκετά χρόνια τα πλαίσια των ποδηλάτων να είναι φτιαγμένα από μικροσκοπικά «κόκκαλα» Microlattice με ασύγκριτα χαμηλό βάρος, σκληρότητα και εξαιρετικές ικανότητες εξωτερικής διαμόρφωσης. Μπορεί να είναι μια τεχνολογία που πολλοί από εμάς ίσως δεν προλάβουμε να δούμε ποτέ μας, αλλά αξίζει να την ονειρευτούμε.

Ας δούμε και το βίντεο από την Boeing, την εταιρία που εφηύρε το Microlattice.

Previous Article

Eφηβικό 27.5″ ποδήλατο, με 160mm διαδρομές από την Commencal. (video)

Next Article

Νέο retro look ποδήλατο από την Bianchi.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια