Αν σας πούμε ότι το Fliz bike δεν έχει πετάλια, ποια θα είναι η αντίδρασή σας; (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
flizbike (1)

Θα μπορούσε τεχνικά να ονομάζεται ποδήλατο, από την στιγμή που δεν έχει πετάλια, σέλα και γρανάζια; Το Fliz bike με το ελαφρύ του πλαίσιο χρησιμοποιεί ιμάντες για να δεθεί ο αναβάτης μεταξύ δύο τροχών ποδηλάτου! H χρήση του καθαρά διασκεδαστική, αν και η εταιρία είχε ως σκοπό να ενθαρρύνει τους πολίτες να το χρησιμοποιούν στις αστικές τους μετακινήσεις.

flizbike (3) flizbike (4)

Φαίνεται σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω με το συγκεκριμένο «ποδήλατο» πριν ακόμη καταλήξει το σχέδιο των ποδηλάτων στην σημερινή τους μορφή. Οι Γερμανοί (τι άλλο θα ήταν…) σχεδιαστές Tom Hambrock και Juri Spetter εμπνεύστηκαν από την “Laufmaschine”, ένας «πρόγονος» του 19ου αιώνα για το σύγχρονο ποδήλατο. Για να κινηθεί η συγκεκριμένη υλοποίηση «ποδηλάτου» ο αναβάτης θα πρέπει να τρέχει ή απλά να βρίσκεται σε κατηφόρα. Με ένα σύστημα πρόσδεσης 5 σημείων το πλαίσιο κρατείται δεμένο με το σώμα του αναβάτη. Μόλις πιάσετε ικανοποιητική ταχύτητα, μπορείτε να τοποθετήσετε τα πόδια σας στην ειδική βάση στον πίσω τροχό και να το κατευθύνετε με το τιμόνι.

flizbike (2)

Οι σχεδιαστές ήλπιζαν με την ιδιαίτερη αυτή τους κατασκευή να κάνουν την ποδηλασία πιο διασκεδαστική και πιο ελκυστική ως έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, και από ότι φαίνεται με το βραβείο Merit Award στην Διεθνή Έκθεση Ποδηλασίας στο Taipei τα πηγαίνει καλά!

Η άποψή μας….; Ας καθίσουμε στην sela

Previous Article

Funny Monday, για να γελάσει το ποδηλάτικό χειλάκι μας!

Next Article

Δύο από τα πιο εκτεθειμένα και επικίνδυνα μονοπάτια που θα δείτε αυτή την εβδομάδα! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια