Χιλή: Γιαγιά ετών 90, ποδηλατεί καθημερινά και δεν το βάζει κάτω! (+video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
grandma-on-bike1

Η Elena Galvez από την Χιλή είναι αρκετά μεγάλη -για πολλούς- ώστε να χρησιμοποιεί το ποδήλατο της καθημερινά ώστε να πηγαίνει στην γειτονική πόλη για να κάνει τα ψώνια της. Η ίδια όμως, νιώθει όσο όμορφα ένιωθε και στα 47 της που πήρε για πρώτη φορά ποδήλατο!

Καθημερινά η υπερ-ηλικιωμένη αυτή γυναίκα, η οποία ζει μόνη της έχοντας 4 αγελάδες, ένα μοσχάρι και λίγες κότες, πηγαινοέρχεται από το αγροτικό προάστιο του Cerrillos στην Χιλή προς την πόλη Rengo ώστε να πουλήσει ό,τι συγκεντρώνει από τα ζώα της. Η απόσταση κάθε άλλο παρά μικρή ή σύντομη δεν είναι καθώς πλησιάζει τα 30 χιλιόμετρα! Και δεν είναι μόνο αυτό, επιπλέον επισκέπτεται πολύ συχνά φίλους της σε μια άλλη μικρή πόλη την Requinoa.

Το ποδήλατο για την 90-χρονη έχει γίνει τρόπος ζωής πλέον, εδώ και 43 χρόνια. Από τις πρώτες ημέρες που οι γείτονες την έβλεπαν πάνω στο ποδήλατο την θεωρούσαν για «τρελή» αλλά η ίδια υποστηρίζει πως το ποδήλατο είναι το μυστικό πίσω από την μακροζωία της. Από ότι φαίνεται δεν δείχνει να το βάζει κάτω, παρά τις δυσκολίες και παρά τα χρόνια.

«Πρόκειται για έναν μοναδικό άνθρωπο. Για ηλικία της, το να έχουμε έναν τέτοιον άνθρωπο στο Cerrillos, με τις δραστηριότητες της, με αυτά που λέει. Είναι μια εξαιρετική γυναίκα που έχουμε στην πόλη μας» λέει ο γείτονα της Arturo Pinto.

Η ίδια λέει: «Χωρίς το ποδήλατο μου, δεν έχω ζωή. Είναι ο compadre (φίλος, σύντροφος), είναι ο κολλητός μου. Είμαι ένα τίποτα χωρίς αυτό«.

Previous Article

Halloween bicycle invasion! (5 video)

Next Article

Αν ξαναγύριζαν το Star Wars με ΜΤΒ, θα ήταν κάπως έτσι… (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια