Προπόνηση/βόλτα με hangover.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
hangover

Μήπως ήταν ακόμη μια νύχτα που βγήκατε μόνο για ένα ποτό και ξεχάσατε να γυρίσετε πίσω; Μήπως οι «κακές» παρέες σας παρέσυραν και ανοίγατε το ένα μπουκάλι μετά το άλλο; Μήπως το τελευταίο σέικερ που πήρατε ήταν περιττό;

Όπως και να έχει την επόμενη είχατε προπόνηση/βόλτα που δεν θέλατε να χάσετε με τίποτα, οπότε σηκωθήκατε με τα χίλια ζόρια, ετοιμαστήκατε και φύγατε. Ξεκινήσατε την προπόνηση/βόλτα και στα πρώτα μόλις λεπτά η παρέα αναρωτιέται από που έρχεται η μυρωδιά των «ξιδιών».

beer on handlebars

Στην πραγματικότητα η μυρωδιά προέρχεται από τον ιδρώτα σας!

Το συκώτι μπορεί να μεταβολίσει περιορισμένη ποσότητα αλκοόλ η οποία είναι περίπου 340 γραμμάρια μπύρας, ή 140 γραμμάρια κρασιού ανά ώρα! Όταν κάποιος καταναλώνει μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ από ότι μπορεί να μεταβολίσει ο οργανισμός, αυτή η ποσότητα συσσωρεύεται στο αίμα.

Στην συνέχεια, το συκώτι δουλεύει «υπερωρίες» ώστε να μπορέσει να διασπάσει το αλκοόλ, αλλά όση ποσότητα δεν μπορεί να διασπαστεί θα πρέπει να αποβληθεί μέσω του ιδρώτα της αναπνοής ή μέσω των ούρων.

Όταν λοιπόν ξεκινήσετε την προπόνηση/βόλτα μετά από μια «άγρια» βραδιά, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να παράγετε μεγαλύτερες ποσότητες ιδρώτα από ότι συνήθως. Καθώς το αλκοόλ συσσωρεύεται στον οργανισμό σας, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται. Αυτό με την σειρά του αυξάνει την θερμοκρασία του δέρματος και ενεργοποιούνται οι ιδρωτοποιοί αδένες.

Δυστυχώς όμως, η έντονη εφίδρωση αλκοόλ κατά την προπόνηση δεν θα βοηθήσει να καθαρίσει πιο γρήγορα ο οργανισμός. Το συκώτι επεξεργάζεται περίπου το 90% της αλκοόλης και αυτό χρειάζεται χρόνο, ο οποίος αυξάνεται όσο περισσότερο αλκοόλ έχετε καταναλώσει.

this guy needs a beer

Στην πραγματικότητα, η έντονη εφίδρωση μετά από ένα hangover κάνει τα συμπτώματα ακόμη χειρότερα. Το αλκοόλ ενεργοποιεί τα νεφρά ώστε να παράξουν μεγαλύτερη ποσότητα ούρων, το οποίο καταλήγει σε αφυδάτωση. Αν συνεχίσει η έντονη εφίδρωση για το υπόλοιπο της προπόνησης, τότε οδηγείστε σίγουρα σε αφυδάτωση και επιδείνωση των συμπτωμάτων του hangover.

To να συμβαίνει αυτό μια στο τόσο, είναι φυσιολογικό και δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί. Αυτό που θα πρέπει να σας ανησυχήσει είναι όταν το κάνετε επανειλημμένως και κάθε Κυριακή βγαίνετε για προπόνηση/βόλτα μυρίζοντας «ξίδια» από τα 5 μέτρα. Ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε ξανά τις ποσότητες που καταναλώνετε για το καλό της υγείας σας.

Έχετε βγει για προπόνηση/βόλτα με hangover;

Previous Article

Στην Παταγονία με τον Matt Hunter. Στο πιο εκπληκτικό μέρος για ΜΤΒ! (video)

Next Article

Absa Cape Epic, ο πιο δύσκολος ΜΤΒ αγώνας που έχετε δει! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια