“Η πιο σκληρή και δύσκολη διαδρομή των τελευταίων 40 ετών!”

Author: Χωρίς σχόλια Share:
2018 UCI Road World Championships Innsbruck

Ο Γάλλος προπονητής Cyrille Guimard απεφάνθη:

Η διαδρομή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδηλάτου 2018 που θα λάβει χώρα στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας είναι ό,τι πιο σκληρό έχει αντιμετωπίσει τον τελευταίο μισό σχεδόν αιώνα.

Με 5.000 μέτρα αναρρίχησης σε περισσότερα από 265χλμ συνολικής διαδρομής, η φετινή διαδρομή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι μία μεγάλη πρόκληση:

“Δεν έχω δει τίποτα τόσο σκληρό από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Sallanches το 1980, στο οποίο τερμάτισαν μόνο 14 ή 15 αναβάτες», δήλωσε ο Guimard στην εφημερίδα L’Equipe.

«Θα χρειαστούμε οκτώ αναβάτες στο 100% της απόδοσής τους. Διαφορετικά, δεν αξίζει να έρθει κανείς! »

Ο αγώνας των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1980 στη μικρή γαλλική πόλη των Άλπεων (Sallanches ) – αγώνας που ανέδειξε τελικά νικητή τον Bernard Hinault – περιελάβανε 20 γύρους των 13χλμ και συνολικά 6.000 μέτρα αναρρίχησης!

Η διαδρομή του Ίνσμπρουκ είναι το ίδιο ανηφορική, αλλά περιλαμβάνει έναν πρόλογο 80 χλμ., ενώ η αγωνιστική διαδρομή των ανδρών καλύπτει έξι γύρους.

Η ανάβαση στο Gramartboden έχει κλίση 11,5% στο συνολικό μήκος των 2,8 χιλιομέτρων της, αλλά το πρωτάθλημα περιλαμβάνει επίσης και ανάβαση σε κλίση 28% καθώς και ένα πολύ μεγάλο μέρος με κλίση μεγαλύτερη του 20%.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Guimard, θεωρεί πως ένας πραγματικός climber μόνο, έχει πραγματικές ελπίδες να τα καταφέρει!

«Τώρα που έχω δει τη διαδρομή, έχω ήδη μια ιδέα για τους αναβάτες που θα επιλέξω», συνέχισε.

«Είναι ένας απλός ορεινός αγώνας, ένας αγώνας για γνήσιους ανηφορίστες.”

Previous Article

Ζήσε την ξεχωριστή εμπειρία του Poikilo Night Trail!

Next Article

Πως τα ποδήλατα αλλάζουν την δυναμική στους δρόμους της Αφρικής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια