Ο καλύτερος λόγος απόδοσης/τιμής για ποδήλατο δρόμου. HEAD i-Speed I και i-Speed III !

Author: Χωρίς σχόλια Share:
20160226153440_head_i_speed_iii_2016_28

Όσοι έχετε παρακολουθήσει Wimbledon ή downhill skiing στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς σίγουρα θα γνωρίζετε την εταιρία HEAD. Είναι μια εταιρία πρωτοπόρος στην κατασκευή των μεταλλικών σκι -καθώς ο ιδρυτής της Howard Head ήταν αυτός ο οποίος έφτιαξε το πρώτο μεταλλικό πέδιλο σκι- αλλά και στην κατασκευή ρακετών τένις καθώς πρώτη η εταιρία κατασκεύασε υπερμεγέθη ρακέτα.

Πέρα από όλα αυτά, όμως, από το 2013 έχει μπει και στον χώρο του ποδηλάτου τα οποία γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή χάρη στην υψηλή τους ποιότητα, τα περιφερειακά υψηλών προδιαγραφών αλλά και λόγω του μοναδικού τους σχεδιασμού.

Η HEAD διαθέτει ένα από τα πιο ανεπτυγμένα κέντρα ερευνών όσον αφορά τις εφαρμογές αλουμινίου και ανθρακονήματος παγκοσμίως. Όπως είναι φυσικό από μια τέτοια εταιρία δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ποδήλατα δρόμου -μεταξύ των υπολοίπων- με τα i-Speed Ι και i-Speed ΙΙΙ να κλέβουν την παράσταση.

Πρόκειται για δύο ποδήλατα με πλήρως ανθρακονημάτινο σκελετό, των οποίων τα φύλλα ανθρακονήματος δέχονται ειδική επεξεργασία και στρώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ακαμψία αλλά χωρίς να χάνουν σε άνεση. Αυτό φαίνεται εξάλλου από την δημοτικότητα που έχουν μεταξύ αθλητών ποδηλασίας υψηλού επιπέδου, αλλά και αθλητών άλλων αθλημάτων που τα επιλέγουν για να διατηρήσουν την φόρμα τους, όπως για παράδειγμα ο πρωταθλητής σκι, Kjetil Jansrud.

Τον σκελετό ολοκληρώνει το πλήρως ανθρακονημάτινο πιρούνι -με ανθρακονημάτινο steerer- από TPR Carbon ώστε να υπάρχει μέγιστη απορρόφηση κραδασμών από τον δρόμο.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του σκελετού, η γεωμετρία του είναι διαμορφωμένη ώστε να το κάνει ένα πραγματικό all around-για όλες τις χρήσεις- ποδήλατο, δίνοντας την δυνατότητα στον αναβάτη να καλύψει μεγάλες αποστάσεις ξεκούραστα -όπως κάποιο brevet- αλλά και να συμμετέχει σε αγώνες χάρη στο χαμηλό του κούτελο και τη υψηλή αεροδυναμική του πλαισίου. Επίσης έχει εσωτερική καλωδίωση -όπως απαιτεί και ένα ποδήλατο τέτοια κατηγορίας- ενώ το πλαίσιο έχει συμβατότητα και με τις ηλεκτρικές σειρές Di2.

i-Speed iii, 2490€

Το i-Speed iii είναι ένα ποδήλατο δρόμου έτοιμο για να συμμετέχει και στον πιο απαιτητικό αγώνα. Έρχεται εξοπλισμένο με ΠΛΗΡΗ σειρά Shimano Ultegra 11 ταχυτήτων, με δισκοβραχίονα compact 50-34 και κασέτα 11-32 καθιστώντας το ιδανικό για όλων των ειδών τα τερέν. Θέλεις ανηφόρα; Τσεκ. Θέλεις ευθείες; Τσεκ. Θέλεις κατηφόρα; Τσεκ. Το πακέτο συμπληρώνουν οι πάρα πολύ καλοί τροχοί της DT Swiss, οι R24 Spline με λάστιχα Schwalbe Durano τα οποία ξεχωρίζουν για την υψηλή τους πρόσφυση και την αντοχή τους στην φθορά. Το ποδήλατο ολοκληρώνεται με περιφερειακά της Controltech και σέλα της Prologo. Το βάρος του ποδηλάτου χωρίς πετάλια είναι μόλις στα 7,5 κιλά!

i-Speed i, 1590€

Για κάποιον που θέλει όμως να γνωρίσει τώρα την ποδηλασία δρόμου, αλλά θέλει ένα ποδήλατο με το οποίο θα μπορεί να συμμετέχει σε κάποιο event υπάρχει το i-Speed i. Μοιράζεται τον ίδιο σκελετό με το i-Speed iii αλλά φοράει πλήρη σειρά Shimano Tiagra 10 ταχυτήτων -του 2016- με compact δισκοβραχίονα και κασέτα 11-32. Η Shimano Tiagra 4700 του 2016 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την 10πλη 105 του 2015, καθώς είναι ακριβώς ίδια όσον αφορά την λειτουργικότητα της και στον σχεδιασμό της με μικρές διαφορές να υπάρχουν μόνο στο βάρος. Οι τροχοί φέρουν κέντρα της Shimano και πιο συγκεκριμένα τα HBRS400 ενώ τα στεφάνια είναι της Rapid. Ελαστικά είναι τα Schwalbe Lugano τα οποία ξεχωρίζουν λόγω του υψηλού λόγους απόδοσης τιμής ενώ είναι εξαιρετικά και στο βρεγμένο τερέν. Τα περιφερειακά είναι της Controltech, ενώ η σέλα της Prologo. Το συνολικό του βάρος είναι μόλις λίγο πάνω από τα 9 κιλά (9,200).

Και τα δύο ποδήλατα θα τα βρείτε άμεσα διαθέσιμα από το κατάστημα Action-Bikes.

Previous Article

Το νέο κράνος της Brooklyness!

Next Article

Champion Blog- Γιώργος Μπούγλας, εντυπώσεις από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια