Θες να δεις πως είναι ένα ποδήλατο δρόμου; Πάρε το Scultura 400 της Merida!

Author: Χωρίς σχόλια Share:

merida-scultura-400-road-bike-2

Δεν έχεις ανέβει ποτέ σε ποδήλατο δρόμου -κουρσάκι- αλλά σου έχει μπει στο μυαλό να πάρεις ένα να δεις πως είναι; Θέλεις να μάθεις τι είναι αυτό που κάνει τόσες χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο να είναι «ερωτευμένοι» με την ποδηλασία; Μην κοιτάξεις πιο μακριά, το Merida Scultura 400 είναι αυτό που χρειάζεσαι.

merida-scultura-400-road-bike-1

Τo Scultura 400 μπορεί να είναι ένα εισαγωγικό-προς μεσαίας κατηγορίας ποδήλατο δρόμου, αλλά έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από τα μεγαλύτερα αδέρφια του τα Scultura Team και Superlite. Ξεχωρίζει για τις καθαρές και «γρήγορες» γραμμές του, την πολύ ξεκούραστη αλλά σβέλτα γεωμετρία του και με την πρώτη ματιά δείχνει τις επιρροές από τα μεγαλύτερα-ακριβότερα μοντέλα της εταιρίας.

merida-scultura-400-road-bike-3

Ο σκελετός είναι από αλουμίνιο Prolite 66 με 3 στρώσεις (triple-butted) για μέγιστη αντοχή και έχει διαμορφωθεί με την μέθοδο hydro-forming, όπου καυτό λάδι περνάει εσωτερικά των σωλήνων σε εξαιρετικά υψηλές πιέσεις αναγκάζοντας τους σε διαμόρφωση εφάμιλλη σκελετών ανθρακονημάτων. Το πιρούνι που συμπληρώνει το πλαίσιο είναι ανθρακονημάτινο της Merida και κάνει το τελικό σύνολο να είναι ισχυρό, άκαμπτο και ευέλικτο.

Το πλαίσιο είναι διαθέσιμο σε 7 διαφορετικά μεγέθη ώστε να μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις του καθενός.

Όσον αφορά την μετάδοση, το ποδήλατο έρχεται εξοπλισμένο με την 11-πλη σειρά 105 της Shimano -εκτός από τον δισκοβραχίονα και τα φρένα. Ο δισκοβραχίονας είναι ο Shimano RS500 σε compact έκδοση, ενώ τα φρένα τα Merida Road Pro. Οι τροχοί είναι της Merida με 24 ακτίνες και τα ελαστικά είναι τα Maxxis Dolemites 700X23. Τα υπόλοιπα περιφερειακά του ποδηλάτου είναι της Merida.

merida-scultura-400-road-bike-4

Η εσωτερική καλωδίωση που έχει το πλαίσιο σημαίνει πως τα καλώδια των ταχυτήτων και του πίσω φρένου περνάνε εσωτερικά του σκελετού δίχως να φαίνονται, γεγονός που αυξάνει την αισθητική αλλά και την αεροδυναμική του ποδηλάτου. Οι υποδοχές εισόδου και εξόδου στο πλαίσιο έχουν ειδικά πλαστικά όπου προστατεύουν το πλαίσιο από τυχόν βρομιές και νερά.

merida-scultura-400-road-bike-5

Το Merida Scultura 400 απευθύνεται σε κάποιον που θέλει να ανακαλύψει την χαρά της ποδηλασίας δρόμου. Περισσότερα για το Scultura 400 αλλά και για όλη την γκάμα ποδηλάτων της Merida μπορείτε να μάθετε από την εταιρία:

ΖΕΥΣ Εισαγωγική-Εξαγωγική Α.Ε.
Βούλγαρη 4 , 10437 Αθήνα
Τηλέφωνο : 210.52.38.555
Φαξ : 210.52.38.552
email: info@zeussa.gr

Previous Article

Red Bull Rampage ένα μικρό preview με τον Claudio Caluori! (video)

Next Article

Little Trail Hunter… Θα παίρνατε τον γιο σας σε μια τέτοια περιπέτεια; (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια