Κυψελοειδής μορφή σε παπούτσια και πετάλια; Δεν ακούγεται άσχημο…

Author: 1 σχόλιο Share:
honeycomb (3)

Ο νέος σχεδιασμός από την Klein Designs υπόσχεται να μικρύνει το χάσμα μεταξύ των φλατ πεταλιών και των κουμπωτών με ριζική επανασχεδίαση παπουτσιών και πεταλιών.

Από τον δημιουργό τους περιγράφονται σαν ο τέλειος συνδυασμός των δύο (φλατ-κουμπωτών), η οποία δείχνει να είναι αρκετή για να ταρακουνήσει τον χώρο των παπουτσιών και των πεταλιών της ποδηλασίας βουνού. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή η κυψελοειδής μορφή προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια έναντι των παραδοσιακών φλατ και κουμπωτών πεταλιών.

honeycomb (1)

Τα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού του είναι τα εξής:

  • Αντί οι αναβάτες να είναι τελείως «κουμπωμένοι» με το ποδήλατο μπορούν εύκολα και γρήγορα να «ξεκουμπωθούν» όταν χρειαστεί.
  • Με τον σχεδιασμό της σόλας και του πεταλιού να ταιριάζουν σαν «παζλ» ο αναβάτης μπορεί να κάνει πετάλι ενώ ταυτόχρονα ψάχνει τα αυλάκια για να πατήσει σωστά το παπούτσι, σε αντίθεση με τον κλασσικό σχεδιασμό των κουμπωτών που το πόδι πρέπει ακριβώς να τοποθετηθεί επάνω στο πετάλι στο μικρό σιδεράκι που εξέχει.
  • Η κυψελοειδής μορφή επιτρέπει τους αναβάτες να τοποθετούν το πόδι τους, σωστά, στο «φτερό».
  • Σε αντίθεση με τα κλασσικά φλατ πετάλια με τα «καρφιά» που εξέχουν με αυτά είναι πολύ απίθανο να τραυματιστούν τα καλάμια λόγω του σχεδιασμού τους.
  • Ο σχεδιασμός της σόλας των παπουτσιών είναι πιο φιλικός προς το περπάτημα ή το τρέξιμο για καθημερινή χρήση σε σχέση με ένα άκαμπτο παπούτσι για κουμπωτά πετάλια.
  • Αναποφάσιστοι αναβάτες που δεν ξέρουν ποιος τύπος πεταλιού τους βολεύει περισσότερο έχουν πλέον μια 3η επιλογή.

honeycomb (2)

Από την άλλη μεριά, εμείς βλέπουμε πως ο σχεδιασμός μάλλον θα έχει πρόβλημα τις βροχερές ημέρες από τις λάσπες. Ποια είναι η γνώμη σας; Θα τα δοκιμάζατε;

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μάθετε εδώ: Kickstarter Campaign.

 

Previous Article

Άθλος Μαινάλου 2015 (bike + run)

Next Article

Cipollini NK1K aero ποδήλατο δρόμου. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια