Πως να φτιάξετε segments στο Strava! Τα 5 βήματα!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Bike-Sprint

Τελειώνεις την βόλτα και έχεις περάσει από εκείνο το ανηφορικό σημείο που τα δίνεις όλα κάθε φορά, ή από εκείνο το μονοπάτι μέσα στα δέντρα, ξέρεις, το κατηφορικό το ωραίο!

Πως, όμως, μπορείς να κρατήσεις τα σημεία αυτά ώστε να βλέπεις πόσο βελτιώνεσαι με την προπόνηση που ακολουθείς ή -γιατί όχι;- να συγκρίνεις και τους χρόνους σου με αυτούς άλλων αθλητών που περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία; Αφού διάλεξες με ποια εφαρμογή θα καταγράφεις τις βόλτες σου με το GPS τώρα μπορείς να δημιουργείς τα δικά σου segment στο Strava με αυτόν τον εύκολο και απλό οδηγό!

1) Ανοίγεις την βόλτα/προπόνηση που βρήκες εκείνην την σούπερ διαδρομή που θέλεις να κάνεις segment.

2) Πηγαίνεις τέρμα κάτω στην σελίδα εκεί που λέει Create a new segment. Δεν χρειάζεται να πω ότι πρέπει να κάνεις κλικ.

3) Στην επόμενη σελίδα θα δημιουργήσουμε με την βοήθεια του χάρτη το segment που θέλουμε. Πηγαίνουμε χοντρικά στο σημείο που θέλουμε κουνώντας τον πράσινο σύρτη (αρχή) και τον κόκκινο σύρτη (τέλος) ώστε να είμαστε περίπου σωστοί. Μετά κάνουμε ζουμ τον χάρτη και επιλέγουμε με προσοχή το segment με το (back – forward) για την αρχή και το τέλος του. Προσέχουμε την αρχή και το τέλος ώστε να μην είναι είτε πολύ νωρίς είτε πολύ αργά.

4) Μετά πατάμε το ΝΕΧΤ και μας οδηγεί σε μια οθόνη που μπορεί να έχει ήδη segments για την διαδρομή που επιλέξαμε. Μπορεί απλά να είναι «γειτονικά». Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχει ήδη το segment που θέλουμε και πατάμε NEXT.

5) Του δίνουμε κάποιο αντιπροσωπευτικό όνομα ώστε να το γνωρίζουν και οι υπόλοιποι χρήστες! Βέβαια αν το θέλουμε μόνο για εμάς τσεκάρουμε το κουτάκι «Make this segment private». Πατώντας το create σε λίγη ώρα θα είναι έτοιμο το segment.

Είστε πλέον έτοιμοι να δείτε τις επιδόσεις σας σε βάθος χρόνου ή σε σύγκριση με άλλους χρήστες!

Previous Article

9ο Sfendami Mountain Festival

Next Article

Τα 11 πιο όμορφα vintage ποδήλατα! (photos)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια