9ο Sfendami Mountain Festival

Author: 1 σχόλιο Share:
photo-1

Το 9ο Sfendami Mountain Festival (SMF),  θα διεξαχθεί στις  18-19 Απριλίου 2015 στον γνωστό πλέον σε όλους λόφο του Προφήτη Ηλία, 2,5 km έξω από την Σφενδάμη Πιερίας.

Είναι ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2007 και έχει σαν σκοπό του την διασκέδαση και την επαφή με την φύση όλων των συμμετεχόντων. Με τα χρόνια εξελίχτηκε βέβαια και περιλαμβάνει πλέον και αγώνες ΜΤΒ που υπάγονται σε κατηγορίες UCI XCO C2 και UCI XCM C3, αλλά δεν έχει χάσει το fun που το έκανε τόσο ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό σαββατοκύριακο που περίμενε όλη η Ελλάδα.

Το Σάββατο 18 Απριλίου θα διεξαχθούν οι εξής αγώνες:

Αγώνα mtb xco elite men-women UCI κατηγορία C2 όσο αφορά το ποδήλατο βουνού (ΜΤΒ), οποίος θα διεξαχθεί σε κυκλική διαδρομή 5km περιμετρικά από τον λόφο του Προφήτη Ηλία και οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν πάνω από 50% της διαδρομής από τον λόφο. Εκκίνηση θα δοθεί επίσης σε αγώνα ορεινού τρεξίματος 23km με 880 μέτρα υψομετρική διαφορά για πιο έμπειρους αθλητές αλλά και αγώνα ορεινού τρεξίματος 10km με 280 μέτρα υψομετρική διαφορά για λιγότερο έμπειρους. Επίσης θα υπάρξουν και παιδικοί αγώνες ορεινού τρεξίματος ηλικίας 3-12 ετών.

Την Κυριακή 19 Απριλίου που είναι και η κύρια μέρα του φεστιβάλ, θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες:

Αγώνας Marathon 58km men-women XCM C3 UCI όσον αφορά την κατηγορία marathon MTB, o οποίος θα γίνει σύμφωνα με τους κανονισμούς της UCI. Εκκίνηση μετά από 5 λεπτά θα πάρουν οι αθλητές που θα συμμετάσχουν τον αγώνα open Marathon ΜΤΒ που θα είναι 58km με 2100 μέτρα υψομετρική διαφορά! Επίσης υπάρχει αγώνας ΜΤΒ, κατηγορίας fun, 23km σύνολο διαδρομής με 900 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Τέλος την τιμητική τους θα έχουν παιδιά ηλικίας 3-7 ετών που θα αγωνιστούν με τα ποδήλατά τους σε διαδρομή 600 μέτρων και τα παιδιά 8-12 ετών που θα αγωνιστούν στα 1200 μέτρα!

6 κατηγορίες αγώνων για φέτος:

MTB XCO C2 UCI

ΜΤΒ Marathon 58km  XCM

ΜΤΒ Open Marathon 58km : MTB Fun 23km

Ορεινό τρέξιμο 23km

Ορεινό τρέξιμο 10 km

Σε κάθε κατηγορία, υπάρχουν υποκατηγορίες αναλόγως το φύλο και την ηλικία.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τις 15 Φεβρουαρίου και λήγουν στις 15 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από την σελίδα της διοργάνωσης στο www.sfendami.gr.

Το κόστος συμμετοχής είναι :

UCI XCO ELITE   C2: 20€

Μarathon 58km XCM  UCI C3 men-women: 20€

Οpen Marathon ΜΤΒ 58km: 20€

ΜΤΒ  fun 23km:  15€

Ορεινό τρέξιμο 23km:  15€

Ορεινό τρέξιμο 10km: 10€

Όσοι πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους την ημέρα του αγώνα, θα έχουν χρηματική επιβάρυνση 5€.

Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την κατάθεση του αντίστοιχου χρηματικού ποσού στον λογαριασμό τραπέζης της διοργάνωσης.

Σε κάθε αθλητή με την συμμετοχή του αυτόματα θα του παρέχονται ηλεκτρονική χρονομέτριση με σύστημα RFID, βεβαίωση συμμετοχής και αναμνηστικό μετάλλιο σχεδιασμένο στο λογότυπο της διοργάνωσης. Επίσης, γεύμα στον τερματισμό, υγειονομική κάλυψη από μέλη του Ερυθρού Σταυρού και τεχνική υποστήριξη για τους αθλητές ποδηλασίας από Shimano Service.

Καλή διασκέδαση σε όλους τους συμμετέχοντες!

 

 

Previous Article

Ποδηλατοστάσιο made in Greece!

Next Article

Πως να φτιάξετε segments στο Strava! Τα 5 βήματα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια