Οδηγίες σωστής συμπεριφοράς με ποδήλατο από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
egov-edrive-poster

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ερωτηθεί ποια είναι η σωστή συμπεριφορά ενός ποδηλάτη στον δρόμο, με ακόμη περισσότερες να είναι οι φορές που έχουμε διαπληκτιστεί με κάποιον οδηγό αυτοκινήτου καθώς θεωρούσε πως το ποδήλατο δεν θα πρέπει να κυκλοφορεί στον δρόμο, αλλά μόνο στους ποδηλατόδρομους -όπου υπάρχουν- ή στα πεζοδρόμια.

Πλέον όλα αυτά έρχονται σε ένα τέλος, καθώς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων δημοσίευσε στην ηλεκτρονική σελίδα e-drive academy μια καινούρια ενότητα η οποία αφορά την σωστή συμπεριφορά των ποδηλάτων στο οδόστρωμα.

Πέρα όμως από τους κανόνες συμπεριφοράς υπάρχουν και διδακτικά παιχνίδια ποδηλασίας που έχουν ως σκοπό την σωστή ενημέρωση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσον αφορά την σωστή συμπεριφορά και κίνηση με ποδήλατο στους δρόμους.

Εδώ μπορείτε να δείτε την ενότητα που απευθύνεται στους ποδηλάτες.

animations-e-drive

Αυτό που ξεχωρίσαμε είναι ένα εξαιρετικό PDF το οποίο όχι μόνο μόνο δίνει κίνητρα προς την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου από όλους, αλλά δίνει και συμβουλές σχετικά με την σωστή ρύθμιση του ποδηλάτου, την κατάλληλη επιλογή ποδηλάτου, τους βασικούς ελέγχους αλλά και φυσικά, την σωστή συμπεριφορά του αναβάτη όταν αυτός βρίσκεται στον δρόμο.

Πρόκειται για μια εξαιρετική κίνηση του Υπουργείου καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάτι επίσημο όσον αφορά την κίνηση των ποδηλάτων στο οδόστρωμα πέρα από κάποιες «αρχαίες» νομοθεσίες.
Previous Article

Τροφές που βοηθούν στην γρηγορότερη μυϊκή αποκάτασταση.

Next Article

MTB VS Rally Car. Τα ποδήλατα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια