Έχεις σκεφτεί ποτέ σου, τι κοινά μπορεί να έχεις με κάποιον από το pro peloton;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
road bike with sun (1)

Πέρα του ότι και οι δύο κάνετε ποδήλατο, είτε δρόμου, είτε βουνού, έχεις σκεφτεί άλλα κοινά χαρακτηριστικά που μπορεί να μοιράζεσαι με κάποιον επαγγελματία αναβάτη;

Σκασμένες σαμπρέλες -φούιτ. Όλοι παθαίνουν λάστιχο και τις περισσότερες φορές στο χειρότερο σημείο. Μην πεις πως δεν σου έχει συμβεί!

Πτώσεις. Όπως όλοι όσοι έχουμε ανέβει σε ποδήλατο κάποια στιγμή θα πέσουμε. Είτε χαζά, καθώς δεν ξεκούμπωσε το παπούτσι από το πετάλι, είτε πιο σοβαρά όταν γλίστρισε η μπροστά ρόδα στον υγρό δρόμο και ξαπλωθήκαμε με τα μούτρα στην άσφαλτο. Όπως και να έχει όλοι πέφτουμε και οι επαγγελματίες λίγο πιο συχνά καθώς πιέζουν τα όρια συνεχώς προσπαθώντας να κερδίσουν πολύτιμα δευτερόλεπτα.

World Road Championships - Womens Road Race

Φωνές από τα αυτοκίνητα. Μπορεί σαν ερασιτέχνης να τα «ακούς» συχνά από τα διερχόμενα οχήματα καθώς βρίσκεσαι στην μέση της λωρίδας σου -εκεί ακριβώς που πρέπει- αλλά δεν θα πρέπει να σε αποθαρρύνει καθώς και οι επαγγελματίες αναβάτες τα «ακούν» από τα οχήματα υποστήριξης αν και οι φωνές που ακούνε είναι περισσότερο ενθαρρυντικές!


Φτάσε τα όρια σου! Βάλε έναν στόχο…


Στόχοι. Όπως κάποιος επαγγελματίας έχει στόχο την νίκη σε κάποιον μεγάλο αγώνα, έτσι και εσύ έχεις θέσει ως στόχο να καταφέρεις να ποδηλατήσεις 100 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 4 ώρες. Κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του στόχους και αυτοί λειτουργούν ως κίνητρο για να τον κάνουν καλύτερο αναβάτη.

Καφεΐνη. Ναι δεν είσαι ο μόνος που θέλει να σταματήσει για καφέ, ούτε ο μόνος που θα πιει 3 εσπρέσο κατά την διάρκεια μιας 4ωρης προπόνησης.

pieria orh mtb greece coffee time

Σούρωμα. Ναι και οι επαγγελματίες σουρώνουν και μάλιστα πολύ πιο συχνά από εσένα. Βέβαια η μεγάλη διαφορά είναι πως μπορούν να πάρουν κατευθείαν κάποιο σνακ ή κάποιο τζελάκι από το όχημα υποστήριξης ενώ εσύ το πολύ πολύ να σταματήσεις σε κάποιο περίπτερο -αν υπάρχει εκεί στα βουνά που τριγυρίζεις!


Δεν γνωρίζεις τι είναι το σούρωμα;


Δεν ξέρεις πως να φτιάξεις το ποδήλατο σου. OK, ίσως και να είσαι ο μόνος που ξέρει, αλλά πάρα πολλοί δεν γνωρίζουν ούτε πως να ρυθμίσουν τις ταχύτητες τους. Παρομοίως βλέπουμε αρκετούς επαγγελματίες στους αγώνες να κοιτάνε μια σπασμένη αλυσίδα σαν να είναι κάτι που ήρθε από το διάστημα!

selfie road bike caro ferrer

Selfies/groupies και γενικά φωτογραφίες! Πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται σχολιασμός!

Previous Article

Giro di Kerkini 2016

Next Article

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν στην απώλεια βάρους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια