Πλαστικό ποδήλατο πόλης για μειωμένο κόστος κατασκευής. Τι λέτε;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Placha plastic city bike (1)

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το υψηλό κόστος παραγωγής, ο Κορεάτης σχεδιαστής Jaemin Lee, προτείνει μια πιο εναλλακτική λύση δημιουργώντας το μπροστινό τρίγωνο ενός κλασικού ποδηλάτου με την μέθοδο χύτευσης πλαστικού! Χρησιμοποιεί ένα απλό πίσω τρίγωνο, το οποίο μπορεί να διαιρεθεί στα δύο ακολουθώντας το μπροστά τρίγωνο, ενώ παράλληλα ο σχεδιασμός του, επιτρέπει ως ένα βαθμό την αυτονομία και ευελιξία του σκελετού, όσον αφορά το μέγεθος και την δυνατότητα χρήσης ταχυτήτων, μειώνοντας σημαντικά το κόστος για ένα ποδήλατο πόλης.

Placha plastic city bike (2) Placha plastic city bike (5)

Το κύριο πλαίσιο θα είναι διαμορφωμένο με έγχυση πλαστικού σε δύο μέρη, με εσωτερικές νευρώσεις για ενίσχυση, ώστε να πετύχει υψηλή ακαμψία του σκελετού ενώ θα διατηρείται το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Μπορεί τα καλούπια να έχουν αυξημένο αρχικό κόστος, (ακόμη κι αν είναι από ενισχυμένο πλαστικό), εντούτοις το πλαίσιο θα είναι πολύ οικονομικό σε παραγωγές μεγάλων ποσοτήτων, φορμαρισμένο σε διάφορα χρώματα, φθηνά και εύκολα. Τα δύο μισά θα ενώνονται απλά και πολύ εύκολα με κάποιου είδους κολάρα, στο headtube, στο seattube και στην μεσαία τριβή (bottom bracket).

Placha plastic city bike (4) Placha plastic city bike (3)

Πέρα από το πλαστικό (ανακυκλώσιμο) κύριο πλαίσιο και το πίσω τρίγωνο από αλουμίνιο, το ποδήλατο θα έχει τυποποιημένα εξαρτήματα, εξασφαλίζοντας το χαμηλό κόστος για τον αγοραστή. Επίσης στη μπροστά μεριά του πλαισίου θα βρίσκονται δύο οπές ώστε να μπορούν να στερεωθούν καλάθια, φώτα και άλλα αξεσουάρ. Το πλαίσιο περιλαμβάνει και μια ειδική θήκη για μπουκάλι νερού, το οποίο συγκρατείται από ειδικά σχεδιασμένες αναδιπλούμενες ακίδες μέσα στο πλαίσιο.

Πως σας φαίνεται; Θα αγοράζατε ένα πλαστικό ποδήλατο πόλης για τις καθημερινές σας μετακινήσεις;

Previous Article

Το urban downhill όπως θα πρέπει να είναι. Με πολλούς θεατές! (video)

Next Article

Ραντεβού στα Εντουράδικα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια