Έξυπνο κράνος με ενσωματωμένη κάμερα 360°!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bell super 2 r 360 bike santa cruz

Στις 5 Ιανουαρίου, στο Las Vegas, ανακοινώθηκε μια σειρά από έξυπνα κράνη για χρήση σε ποδήλατο, μηχανές δρόμου, motocross και snowboard/ski από τις BRG (Bell, Ridell, Giro) και την 360fly.

«Τα οφέλη της ενσωμάτωσης των δυνατοτήτων ψηφιακού βίντεο και έξυπνης τεχνολογίας στα κράνη είναι μια πρωτοποριακή εξέλιξη στον χώρο. Τα «έξυπνα κράνη» σε συνεργασία με την 360fly, είναι ένα σημείο αναφοράς της BRG στην 60-χρονη ιστορία καινοτομιών και πρωτοπορίας όσον αφορά τα κράνη», αναφέρει ο Terry lee, Διευθύνων Σύμβουλος της BRG.

bell super 2 r 360fly (1)

«Από την πρώτη μέρα, είχαμε επικεντρωθεί πέρα από τα οφέλη της βασικής 360° λήψης βίντεο και στην περαιτέρω επέκταση με τις «έξυπνες» τεχνολογίες και δυνατότητες που μας παρέχει ο μονός φακός», συμπλήρωσε ο Peter Adderton, Διευθύνων Σύμβουλος της 360fly. «Τα κράνη αυτά είναι η πρώτη εφαρμογή για τις τεχνολογίες που ενσωματώνει η πλατφόρμα 360fly 4K

Όλα τα κράνη διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα λήψης κινούμενων εικόνων (βίντεο) σε ανάλυση 4Κ, αλλά επίσης διαθέτουν και την δυνατότητα λήψης κανονικού -16:9- βίντεο. Οι δυνατότητες του βίντεο χειρίζονται μέσω μιας εφαρμογής για smartphones, η οποία έχει απλό interface και επιτρέπει τους χρήστες να επεξεργάζονται και να μοιράζονται άμεσα το περιεχόμενο σε δημοφιλή social networks (facebook, youtube). Μπορεί να κάνει λήψεις βίντεο σε ανάλυση 2880Χ2880 με 30 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ επίσης διαθέτει και ενσωματωμένο δέκτη GPS, ώστε να επισημαίνονται οι τοποθεσίες του βίντεο. Το βαρόμετρο/αλτίμετρο και το επιταχυνσιόμετρο, όλα διαχειρίζονται από έναν επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon 800.bell super 2 r 360fly (4)

Η κάμερα έχει επίσης δυνατότητες σύνδεσης μέσω Bluetooth, Wi-Fi ενώ η μπαταρία, έχει αυτονομία μέχρι 2 ώρες.

Επιπλέον, η 360fly κάμερα, είναι αποσπώμενη, επιτρέποντας την χρήση της ανεξαρτήτως του κράνους στην καθημερινότητα. Μερικές, ακόμη δυνατότητες που παρέχονται είναι:

AutoPilot action tracking: επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να ακολουθούν το αντικείμενο του βίντεο, καθιστώντας εύκολο την δημιουργία δυναμικών μοντάζ, με τον αναβάτη να βρίσκεται συνεχώς στο κέντρο της εικόνας.
Ειδοποιήσεις αποφυγής συγκρούσεων: Ανιχνεύει και ειδοποιεί αυτόματα τον αναβάτη για πιθανούς κινδύνους πέρα από το οπτικό πεδίο του.
Ζωντανή μετάδοση βίντεο: Για επαγγελματική, εμπορική ή για αυτόν που θέλει να μεταδίδει ζωντανά βίντεο 360 μοιρών. Η ενσωματωμένη κάμερα συνεργάζεται με την Micro-HDMI βάση (η οποία πωλείται ξεχωριστά) και δίνει την δυνατότητα εξαγωγής βίντεο full-360°-HD σε πραγματικό χρόνο.

bell super 2 r 360fly (2)

Μέχρι την λιανική διάθεση των κρανών, οι παραπάνω δυνατότητες θα περάσουν από σειρά αυστηρών δοκιμών ώστε να είναι έτοιμες στους επόμενους μήνες. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα δυνατότητα είναι η αυτόματη παραγωγή μικρών βίντεο 60-120 δευτερολέπτων, με σκηνές που παρουσίασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και δράση.

Previous Article

Πλαστικό ποδήλατο πόλης για μειωμένο κόστος κατασκευής. Τι λέτε;

Next Article

Bζζζζζ, γγγγρρρρρ, κριτς κριτς, κρατς κρουτς, μαγικοί RAW ήχοι από την ποδηλασία βουνού! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια