Ποδηλατικό διπλωτό κράνος από χαρτί, καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
ecohelmet-1

Η κοινή χρήση ποδηλάτων έχει αρχίσει και γίνεται μόδα σε αρκετές μεγάλες χώρες του εξωτερικού, κυρίως λόγο της ευκολίας αλλά και του μειωμένου κόστους ενοικίασης ενός ποδηλάτου.

Αυτό όμως που δεν έχει λυθεί ακόμη είναι η εύκολη ενοικίαση κράνους. Η 28-χρονη βιομηχανική σχεδιάστρια Isis Shiffer κουράστηκε να κυκλοφορεί μόνιμα με ένα κράνος στα χέρια της και δημιούργησε το EcoHelmet.

Πρόκειται για μια πολύ απλή κατασκευή η οποία μπορεί να διανεμηθεί από μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων.

ecohelmet

«Θα μπορεί ο κόσμος να αγοράσει ένα κράνος για λιγότερο από 5$ και όταν τελειώσει η χρήση του μπορεί να μπει στον κάδο ανακύκλωσης που θα υπάρχει σε κάθε σταθμό ενοικίασης ποδηλάτων» είπε χαρακτηριστικά η Shiffer.

Το EcoHelmet είναι φτιαγμένο από χαρτόνι και μπορεί να διπλώσει στο μέγεθος μιας μπανάνας. Παρόλο που το υλικό που φτιάχνεται είναι αρκετά λεπτό και σίγουρα δεν θα γεμίζει εμπιστοσύνη όσον αφορά την προστασία που προσφέρει η σχεδιάστρια λέει: «Προστατεύει το κεφάλι όπως ακριβώς και ένα κράνος από πολυστυρένιο».

Σε αυτό συμβάλει το ακτινικό σχήμα κυψέλης του κράνους που μπορεί να απορροφήσει ένα σκληρό-δυνατό χτύπημα και να το εξαπλώσει προς όλη την επιφάνεια του κράνους. Το χαρτόνι είναι επικαλυμμένο με ένα βιοδιασπώμενο κερί -ώστε να είναι και αδιάβροχο- το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται και στα χάρτινα ποτήρια του καφέ.

Μπορεί το EcoHelmet να βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά αλλά έγινε αρκετός ντόρος γύρω από την αρκετά πρωτότυπη ιδέα καθώς κέρδισε το βραβείο James Dyson για το 2016, ανάμεσα σε 100 συμμετοχές. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται από το Ίδρυμα James Dyson και απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ένα προϊόν ή μια ιδέα ώστε για την επίλυση ενός προβλήματος.

Για να τελειοποιηθεί ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου κράνους, χρειάστηκαν περίπου 18 μήνες. Από την αρχή της προσπάθειας της ήθελε να δημιουργήσει ένα κράνος ελαφρύ, ανακυκλώσιμο και φτηνό ώστε να μπορεί να το αγοράσει ο καθένας.

ecohelmet-2

Προς το παρόν η Shiffer κάνει επαφές με εταιρίες και επενδυτές ώστε να μπορέσει το EcoHelmet να μπει στην παραγωγή και να γίνει διαθέσιμο σε όλους τους σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να πάρει και πιστοποίηση ασφαλείας για την χρήση του στην Αμερική.

«Θέλω να είναι όλοι οι ποδηλάτες ασφαλείς, ενώ παράλληλα να κάνω τις πόλεις πιο οικολογικές και φιλικές προς όλους«, δήλωσε η νεαρή σχεδιάστρια.

Previous Article

Πιάσε έναν διπλό espresso!

Next Article

S3 Disc: Το νέο ελαφρύ και άκαμπτο ποδήλατο της Cervelo!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια