Κράνος που φουσκώνει σαν αερόσακος! Το όνομά του, Hövding. (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Hovding (3)

To Hövding, είναι ένας αερόσακος για το κεφάλι των αναβατών. Φέρνει την τεχνολογία σχετικά με την παθητική ασφάλεια που υπάρχει στα αυτοκίνητα, στον χώρο του ποδηλάτου. Φοριέται σαν κολάρο, το οποίο παραμένει «ξεφούσκωτο» μέχρι την στιγμή που θα εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα. Εκείνη την στιγμή, σε 0,1 δευτερόλεπτο φουσκώνει και παρέχει προστασία για το κεφάλι σας.

Το φούσκωμά του γίνεται με ήλιο, μόνο σε περιπτώσεις που θα ανιχνευθεί κάποια μη φυσιολογική κίνηση του κεφαλιού -που συνήθως συναντάται σε ατυχήματα, πτώσεις από το ποδήλατο κτλ. Ένα μαύρο κουτί καταγραφής δεδομένων, υπάρχει στον γιακά του Hövding, το οποίο καταγράφει στοιχεία διάρκειας 10 δευτερολέπτων ακριβώς πριν, κατά το ατύχημα και μετά από αυτό.

Η τιμή του είναι στα 400€, αρκετά περισσότερα από όσα θα έδινε κάποιος για ένα φυσιολογικό-συμβατικό κράνος. Στην τιμή περιλαμβάνεται το κολάρο με τον αερόσακο-κράνος και ένας εξωτερικός γιακάς ο οποίος προσδίδει κομψότητα, το οποίο υπάρχει σε διάφορα σχέδια και σχήματα, ώστε να ταιριάζει κάθε φορά με το προσωπικό σας στυλ.

Hovding (1)

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε πως δουλεύει το Hövding, όπως και σύντομα παραδείγματα των αυστηρών ελέγχων ασφαλείας που έχει περάσει για να εξασφαλιστεί πως δεν πρόκειται για κάτι απλά που «φαίνεται». Στην πραγματικότητα, στις συγκεκριμένες δοκιμές φάνηκε πως το Hövding, είναι αρκετά καλύτερο από τα συμβατικά-κλασικά κράνη, όταν έρχεται η στιγμή της απορρόφησης των δυνάμεων πρόσκρουσης.

Previous Article

Κιτ επισκευής tubeless, που μπαίνει στο τιμόνι! (video)

Next Article

Σύντομες συμβουλές για να κοιμάστε σαν μωράκια!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια