Το πρώτο «ρολόι» που μετράει τα επίπεδα ενυδάτωσης είναι γεγονός! (+video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
app-lvl-watch-hydration-monitor-5

Το πιο σημαντικό στην υψηλή αθλητική απόδοση -αλλά και στην καλύτερη ποιότητα ζωής- είναι η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Πόσο μάλιστα πάνω στο ποδήλατο όπου η αφυδάτωση δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή.

Πολλοί από εμάς πίνουμε νερό όταν διψάσουμε -ένας σίγουρος τρόπος προειδοποίησης του σώματος πως χρειάζεται υγρά- αλλά όταν έρχεται αυτή η στιγμή είναι πλέον αργά. Ο οργανισμός έχει ήδη αρχίσει να αφυδατώνεται. Πλέον όμως με την πρόοδο της τεχνολογίας δεν θα χρειάζεται να διψάσει κάποιος για να πιει νερό αλλά θα αρκεί μια γρήγορη ματιά στο «ρολόι» του.

Το LVL Hydration Monitor είναι μια συσκευή η οποία φοριέται ως ρολόι αλλά έχει την τεχνολογία να «παρακολουθεί» τις δραστηριότητες σας, την ποιότητα του ύπνου, την διάθεση και τον καρδιακό παλμό ώστε μέσω ανεπτυγμένων λογαρίθμων και προγραμμάτων επεξεργασίας δεδομένων να μπορεί να παρέχει σημαντικές πληροφορίες για την ενυδάτωση του οργανισμού και τα οφέλη που θα έχουν λίγες γουλιές νερό.lvl-watch-hydration-monitor-2
Αυτό το «μικρό» ρολόι έχει την τεχνολογία να δείχνει σε πραγματικό χρόνο τις ανάγκες του οργανισμού σε ενυδάτωση. Το ενήλικο ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60-65% από νερό οπότε ακόμη και η μικρότερη διαφορά είναι ικανή να διαφοροποιήσει την αθλητική απόδοση.

Το LVL λειτουργεί και ως βηματομετρητής, παρακολουθεί τον καρδιακό παλμό 24/7, έχει ξυπνητήρι και μπορεί να μετράει και τις θερμίδες που καταναλώνετε. Συνδέεται με το smartphone σας μέσω ειδικού application το οποίο σας ενημερώνει για τις ακριβείς ποσότητες νερού που θα πρέπει να καταναλώσετε ώστε να ενισχύσετε ή απλά να διατηρήσετε την την απόδοση σας.

lvl-watch-hydration-monitor-1

Το συγκεκριμένο ρολόι εμφανίστηκε στο Kickstarter μόλις λίγες ημέρες πριν και ήδη έχει ξεπεράσει κατά 900% τον αρχικό στόχο των 50,000$ οπότε σίγουρα θα είναι ένα από τα νέα τεχνολογικά gadget που θα δούμε μέσα στο 2017.

Previous Article

Νέα μέτρα από την UCI για την ασφάλεια των αναβατών κατά την διάρκεια των αγώνων.

Next Article

4th Naxos Mountain Bike Race Sagri 2016

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια