Γιατί η Mέση Aνατολή είναι ένας must προορισμός για ποδηλασία δρόμου!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
road bike in middle east desert (1)

Για το 2016 υπάρχουν αρκετοί αγώνες που βρίσκονται στο παγκόσμιο καλεντάρι και βρίσκονται στην Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων του Dubai Tour, Tour of Oman και του Tour of Qatar. Παρά τις αντίθετες φωνές αθλητών και ομάδων όσον αφορά τις συνθήκες με την υψηλή θερμοκρασία και τις ατελείωτες ερημικές ευθείες, η ποδηλατική κοινότητα σε αυτές τις περιοχές ολοένα και μεγαλώνει. Τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή;

Υποδομές. Πέρα από την ποιότητα των δρόμων η οποία είναι μοναδική, υπάρχουν πολλές υποδομές για αποκλειστική χρήση ποδηλάτων, όπως είναι τα ποδηλατοδρόμια στο Abu Dhabi και στο Dubai, ενώ η πίστα της Formula 1 ανοίγει για 3 βραδιές κάθε εβδομάδα στο κοινό ώστε να μπορεί να τρέχει και να ποδηλατεί. Ειδικά τις Τετάρτες, η πίστα ανοίγει για 4 ώρες και η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στις γυναίκες! Συγκεντρώνονται χιλιάδες δρομείς και ποδηλάτες. Επίσης, οι ομάδες διαθέτουν τέτοια οργάνωση ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν τις επίσημες εβδομαδιαίες προπονήσεις με όχημα υποστήριξης!formula 1 tracke on road bike abu dhabi

Μοναδικές εικόνες. Μπορεί οι εικόνες εδώ να μην είναι γεμάτες πράσινο και ακτογραμμές όπως συμβαίνει στην Ουαλία, αλλά σίγουρα το ξερό και αμμώδες τοπίο θα σας αποζημειώσει με διαφορετικές εικόνες. Από τους λόφους μέσα στις ερήμους, μέχρι τα βουνά και τις σύγχρονες πόλεις -όπως το Abu Dhabi και το Dubai- θα δείτε πολλά που θα σας κάνουν να «γεμίσετε». Βέβαια οι ακραίες θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορεί να είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για κάποιον που δεν είναι πρωινός τύπος, καθώς είναι πολύ επικίνδυνο να ποδηλατεί κάποιος στους 50°C. Οι καλύτερες ώρες για ποδηλασία το καλοκαίρι είναι τα ξημερώματα, έως νωρίς το πρωί!

Υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες υψηλού επιπέδου. Πέρα από τα πολύ γνωστά Dubai Tour, Tour of Oman και Tour of Qatar, υπάρχουν και πάρα πολλοί μικρότεροι αγώνες οι οποίοι είναι όσο δύσκολοι και απαιτητικοί θα ήθελε ένας επαγγελματίας, αλλά παράλληλα μπορούν να γίνουν και αρκετά ενδιαφέροντες για κάποιον που έχει ξεκινήσει τώρα την ποδηλασία δρόμου. Με την δυνατότητα προπονήσεων καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου οι αγώνες είναι ως σημεία αναφοράς για την βελτίωση του καθένα. road bike in middle east desert (3)

Η δημοτικότητα του ποδηλάτου που ολοένα αυξάνεται έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη της ποδηλατικής αγοράς, με καινούρια μαγαζιά να ανοίγουν συνεχώς, ενώ παράλληλα ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις του κόσμου. Αυτό που ζητάνε διαρκώς -και δεν πιστεύουμε ότι θα αργήσει- είναι ένα Velodrome!

Previous Article

10 χαρακτήρες αναβατών που σίγουρα έχεις συναντήσει!

Next Article

Ποδήλατο βουνού και αγώνες, 8 λόγοι για να συμμετέχετε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια