Πλήρως λειτουργικό 3D printed ποδήλατο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
bikechina

Έχουμε δει αρκετά ποδήλατα, ή μέρη ποδηλάτων που έγιναν μέσω της τεχνολογίας 3D printing, άλλα από πλαστικό, άλλα από τιτάνιο αλλά το παρακάτω ποδήλατο είναι πολύ διαφορετικό, από ό,τι έχετε δει μέχρι τώρα!

Φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από πλαστικό με την μέθοδο 3D Printing, με ένα φαντεζί πλαίσιο σε φωσφοριζέ ροζ και πράσινο, πορτοκαλί σέλα, κόκκινο τιμόνι, μαύρους τροχούς και μωβ λάστιχα. Φτιάχτηκε με την βοήθεια σπιτικού 3D printer που κόστισε 1600€!

Με την πρόσφατη εφαρμογή ευέλικτων μορφών 3D Printing, οι δυνατότητες του τι μπορεί να δημιουργηθεί αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Για παράδειγμα, τα λάστιχα μπορούν να εκτυπωθούν με ένα μαλακότερο, πιο απορροφητικό υλικό, ενώ το πλαίσιο και οι τροχοί με ένα πιο ισχυρό και πιο άκαμπτο ABS πλαστικό. Η σέλα μπορεί πλέον να είναι άνετη χάρη στο ίδιο υλικό που χρησιμοποιήθηκε και για την εκτύπωση των ελαστικών, ενώ το τιμόνι και τα πετάλια παραμένουν ανθεκτικά και άκαμπτα.

bikechina4

Οι περισσότεροι δεν μπορούσα να πιστέψουν ότι το ποδήλατο είναι πλήρως λειτουργικό καθώς νόμισαν ότι ήταν απλά ένα έκθεμα. Στην πραγματικότητα όμως, αντέχει το βάρος ενός ανθρώπου και μπορεί να οδηγηθεί σαν ένα κλασικό ποδήλατο.

Δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση, επίσημη ή μη, αν θα βγουν στην παραγωγή τέτοιου είδους ποδήλατα, αλλά με την αυξανόμενη εξέλιξη των πλαστικών που συνεργάζονται με τους εκτυπωτές 3D, δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη να δούμε στο κοντινό μέλλον ποδήλατα σαν και αυτό να πουλιούνται!

Previous Article

YETI 575 Enduro

Next Article

Tank Trail (DH) στην Κύμη Εύβοιας. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια