Δράσεις που συμμετείχε ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης το 2016.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
podhlatikos-athlitikos-syllogos-thessalonikis-1

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (Π.Α.Σ.Θ.) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που συστάθηκε το 2016, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και έγινε με πρωτοβουλία ποδηλατών, οι οποίοι κυρίως χρησιμοποιούσαν το ποδήλατο για την μεταφορά και τη ψυχαγωγία τους.

Ο κύριος σκοπός του είναι η προαγωγή και προβολή της ποδηλασίας (λαϊκής, μαζικής και αθλητικής) και της αρχής της βιώσιμης κινητικότητας μέσα στο αστικό αλλά και το ευρύτερο ελληνικό και διεθνές περιβάλλον, με παρεμβάσεις σε δημόσιες, δημοτικές και κρατικές αρχές για θέματα που αφορούν το ποδήλατο και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Εκπαιδευτικές δράσεις και επιμόρφωση στους κανόνες του ΚΟΚ, είτε ανεξάρτητα είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς και την προώθηση της συνδυασμένης μετακίνησης του ποδηλάτη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

podhlatikos-athlitikos-syllogos-thessalonikis-2

Το 2016 ο Π.Α.Σ.Θ. έχει διοργανώσει ή συμμετάσχει:

– Ποδηλατοεκδρομή στη Βέροια.

– Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία Θεσσαλονίκης.

– Ποδηλατοβόλτα «Pool Cycling», Skaras Village.

– Συνάντηση με μέλη του Συλλόγου της «Ποδηλατικής Απο-Δρασης Πιερίας», για γνωριμία, ανταλλαγή ιδεών και συντονισμένη-κοινή δράση σε θέματα ποδηλατικής παιδείας.

Δημιουργία Ποδηλατικής Τράπεζας Αίματος με αριθμό μητρώου 13111/2016, ενταγμένη στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Αιμοδοτών.

– Συνάντηση με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν τα θέματα: αστυνόμευση ποδηλατοδρόμων και κοινές δράσεις.podhlatikos-athlitikos-syllogos-thessalonikis-aimodosia

Υποδοχή του Wheeling2Help (με σκοπό την συγκέντρωση χρηματικού ποσού, για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της Φλόγας).

– Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με συμμετοχή στο 7ο Athens Bike Festival, με σκοπό την προβολή και προώθηση του συλλόγου.

– Συνάντηση με ποδηλατικούς Συλλόγους από την Ελλάδα:

  • ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα (Αθήνα), Ποδηλατική Απο-Δραση Πιερίας (Κατερίνη), Σύλλογος Ορθοπεταλιά (Κέρκυρα), Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου (Μυτιλήνη)

Για κοινή συντονισμένη δράση για τη διάδοση του ποδηλάτου στην Ελλάδα και την δημιουργία της ΕΟΑΠ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας).

1η Εθελοντική Αιμοδοσία.

– Ποδηλατοβόλτα «Tour de Thessalonique 3», ποδηλατικός γύρος της Θεσσαλονίκης.

Επικοινωνία με ΣΑΣΘ (Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης), με σκοπό την συνάντηση για συνεργασία σε θέματα: δίκτυο ποδηλατοδρόμων και συνδυαστικής μεταφοράς.

– Δημοσίευση από την Audax Randonneurs του Brevet Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου, για το 2017.

Έναρξη εκπαιδευτικών δράσεων σε παιδικούς σταθμούς.

podhlatikos-athlitikos-syllogos-thessalonikis-4

– Αποστολή επιστολών προς Τροχαία Θεσσαλονίκης με θέματα: Συνδιοργάνωση ενημέρωσης ποδηλατών σε θέματα ασφαλούς οδήγησης και οργάνωσης επιμορφωτικής εκδήλωσης.

Έναρξη συγκέντρωσης δωρεών σε είδος, για τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος – Πλαγιάρι.

– Αποστολή επιστολής προς το ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), με θέμα: αίτημα για χορήγηση άδειας για ενημερωτικές επισκέψεις στα Σχολεία της Θεσσαλονίκης κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

– Αποστολή επιστολών προς Δήμους Θεσσαλονίκης με θέματα: την επέκταση του ποδηλατικού δικτύου, την συντήρηση του και την αστυνόμευση του.

Επίσης υποστηρίζει και συμμετέχει στις καθιερωμένες ποδηλατοβόλτες της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις μπορείτε να δείτε εδώ: Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. 

Previous Article

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής ποδηλασίας 2016! (video)

Next Article

Bikepacking στην Φιλανδία! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια