Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής ποδηλασίας 2016! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
kallitexnikh podhlasia

Η καλλιτεχνική ποδηλασία είναι ένα είδος ανταγωνιστικής ποδηλασίας εσωτερικού χώρου στην οποία οι αθλητές πραγματοποιούν «κόλπα» ή καλύτερα ασκήσεις οι οποίες τους απονέμουν πόντους με ειδικά fixed-gear ποδήλατα σε φορματισμούς όπως στο μπαλέτο ή την γυμναστική. Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται μπροστά σε κριτές με χρονικό περιθώριο 5 λεπτών και είναι είναι ατομικό, είτε δυάδες, ή ομάδες τεσσάρων και έξι ατόμων.

Το πρώτο ανεπίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικής ποδηλασίας πραγματοποιήθηκε το 1888 από τον Αμερικανο-Ελβετό Nicholas Edward Kaufmann και ήταν κυρίως μια «διαφήμιση» για τις ικανότητες του πάνω στο ποδήλατο. Το πρώτο επίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε το 1956 για τους άντρες και το 1970 για τις γυναίκες.

Τα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται στην καλλιτεχνική ποδηλασία είναι fixed-gear με αναλογία σχεδόν 1-1 αλλά το μπροστά γρανάζι δεν επιτρέπεται να έχει λιγότερα δόντια από το πίσω. Οι τροχοί πρέπει να είναι ίδιας διαμέτρου και ο σκελετός να έχει πολύ μικρό wheelbase ώστε να είναι εύκολη η πραγματοποίηση για τα κόλπα-ασκήσεις.

Τα τιμόνια έχουν μορφή παρόμοια με τα τιμόνια από τα ποδήλατα δρόμου -εκτός του ότι είναι γυρισμένα ανάποδα! Προστατευτική ταινία ή χερούλια τοποθετούνται στα επάνω οριζόντια μέρη του τιμονιού. Το τιμόνι μπορεί να περιστραφεί ολόκληρη στροφή ενώ ο λαιμός είναι προέκταση του steerer. Τέλος οι δισκοβραχίονες έχουν μήκος από 130mm μέχρι 170mm.

Η περιοχή όπου πραγματοποιούν το «νούμερο» τους οι αθλητές είναι ξύλινη με διαστάσεις 9Χ12 μέτρα ή 11Χ14 μέτρα -η δεύτερη είναι υποχρεωτική στους διεθνής διαγωνισμούς. Στο κέντρο υπάρχουν τρεις ομόκεντροι κύκλοι με διαμέτρους 0,5, 4 και 8 μέτρα. Από τον μεσαίο κύκλο «εξέχουν» τέσσερις γραμμές μισό μέτρου σε κάθε τεταρτημόριο. Μια περιοχή από 0,5-2 μέτρα περιμετρικά του χώρου θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από οτιδήποτε αντικείμενο.

Ας παρακολουθήσουμε τι έγινε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Previous Article

O Guy Martin θέλει να κάνει τον γύρο Αγγλίας, σε 20 ημέρες! (+video)

Next Article

Δράσεις που συμμετείχε ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης το 2016.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια