Ποδηλασία και σεξουαλική ζωή: Πώς συνδέονται;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
σεξουαλική ζωή

Έχετε αισθανθεί ποτέ ένα μούδιασμα ανάμεσα στα πόδια σας μετά από μία βόλτα ή μία προπόνηση με το ποδήλατο;  Η αίσθηση ότι το…πολυτιμότερο πράγμα που έχετε επάνω σας δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ ξανά είναι πολύ πραγματική και οφείλεται στο γεγονός ότι η σέλα του ποδηλάτου σας κόβει την κυκλοφορία του αίματος σε εκείνη την περιοχή!

Υπάρχει, όμως, κίνδυνος για τη σεξουαλική ζωή σας;

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε για κάποια μόνιμη μελλοντική βλάβη. Η έρευνα μάλιστα υποστηρίζει ότι τα οφέλη της ποδηλασίας στην υγεία και το σώμα μας είναι πάρα πολλά και επισκιάζουν τον κίνδυνο πρόκλησης βλάβης στα γενετικά σας όργανα και τη σεξουαλική σας ζωή.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, εξέτασαν ποδηλάτες, δρομείς και κολυμβητές και διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική τους ζωή και η υγεία του ουροποιητικού τους συστήματος ήταν συγκρίσιμη!

Τα ευρήματα ήρθαν σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες που έδειχναν ότι η ποδηλασία επηρεάζει αρνητικά την σεξουαλική ζωή.

Η έρευνα διεξήχθη σε 2.774 ποδηλάτες, 539 κολυμβητές και 789 δρομείς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, με τη χρήση διαφόρων ερωτηματολογίων που είχαν να κάνουν με τη σεξουαλική τους ζωή και την υγεία του ουροποιητικού τους συστήματος.

Τα αποτελέσματα και για τις 3 ομάδες ήταν αρκετά παρόμοια. Μόνο σε κάποιους ποδηλάτες παρατηρήθηκε ότι έπασχαν από στένωση της ουρήθρας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η έρευνα απευθύνθηκε τόσο σε hardcore αναβάτες όσο και σε αυτούς που χρησιμοποιούν το ποδήλατο απλά για την καθημερινή τους μετακίνηση και έδειξε ότι δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες.

Η ποδηλασία προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη στην καρδιά και δεν έχει τόσο μεγάλη επίδραση στις αρθρώσεις μας όση πιστεύουμε.

Οι ερευνητές ωστόσο παραδέχτηκαν ότι η πιθανότητα μουδιάσματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι μεγαλύτερη στους ποδηλάτες απ’ότι σε άλλους αθλητές. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Απομακρυνθείτε λίγο από την σέλα. Το 20% του συνολικού χρόνου που θα διαρκέσει η βόλτα σας με το ποδήλατο, κάντε το όντας όρθιοι!

Τώρα που λύθηκε και αυτό το θέμα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψετε έστω και μία προπόνηση!

 

Previous Article

Οδηγός αρχαρίων: Εισαγωγή στις βασικές αρχές της γεωμετρίας του ποδηλατου!

Next Article

12th SMF Sfendami Mountain Festival |21-22 Απριλίου 2018

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια