Υπουργός διατάζει το ξήλωμα πολυσύχναστου ποδηλατόδρομου στο Σύδνεϋ!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
australiabikelane (1)

Στην Αυστραλία στο New South Wales ο «αντί-ποδηλάτης» Υπουργός Μεταφορών, Duncan Gay, διέταξε το ξήλωμα πολυσύχναστου ποδηλατοδρόμου στο Σύδνεϋ, αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας, παρά τις τεράστιες αντιρρήσεις από τους κατοίκους.

Ο Gay, ο οποίος αναφερόταν παλαιότερα στον εαυτό του ως «ο μεγαλύτερος σκεπτικιστής των ποδηλατοδρόμων της κυβέρνησης», προχωρά στο ξήλωμα του ποδηλατόδρομου παρά τις αντιρρήσεις. Προστατευόμενος από την κίνηση, ο 5ετής ποδηλατοδρόμος χρησιμοποιείται ευρέως από τους ποδηλάτες -μαζί με το υπόλοιπο δίκτυο- ώστε να μην κινούνται στον δρόμο μαζί με τα αυτοκίνητα.

Για να εξαγριωθούν περισσότερο οι χρήστες του ποδηλατόδρομου, ο λόγος που θα ξηλωθεί είναι για να γίνει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και όχι για την επέκταση του οδικού δικτύου.

Τοπικοί ακτιβιστές, έχουν ορκιστεί πως θα αλυσοδεθούν για οτιδήποτε συμβεί, όταν αφαιρεθεί ο ποδηλατοδρόμος των 800 μέτρων. Μια έκθεση, το 2011, έλεγε πως οι ποδηλατόδρομοι στην πόλη δεν προκαλούν σημαντικές καθυστερήσεις στους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και πως η αφαίρεση του ποδηλατοδρόμου στο College Street θα έχει περιορισμένα οφέλη για την ροή της κυκλοφορίας, αν η δυτική λωρίδα κυκλοφορίας ήταν να μετατραπεί για χρήση από τα αυτοκίνητα.

Επίσης, ο δήμαρχος της πόλης είναι αντίθετος με την αφαίρεση του ποδηλατόδρομου, καθώς οι πολίτες θα είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο.

Η αντι-ποδηλατική ρητορική του Υπουργού, δεν είναι κάτι καινούριο, αφού και στο παρελθόν έχει δηλώσει πως θέλει οι ποδηλάτες να απαγορευτούν από μερικούς δρόμους και πως θα πρέπει να φοράνε πάντα κράνος και να έχουν πινακίδα κυκλοφορίας, όπως όλα τα οχήματα.

Previous Article

Η Nokia έβγαλε φορτιστή κινητού τηλεφώνου για το ποδήλατο!

Next Article

Η καθημερινή σας προπονητική συμβουλή! Πως να βελτιώσετε την αερόβια αντοχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια