Πως να βάλετε σχαράκια στα παπούτσια του ΜΤΒ

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Shimano MT31 shoe with SH56 cleat

Τα SPD πετάλια έρχονται μαζί με σχαράκια τα οποία ταιριάζουν σε οποιοδήποτε παπούτσι που είναι σχεδιασμένο για χρήση σε βουνό με SPD πετάλια. Παρακάτω είναι μια επίδειξη πως να τα βάλετε σωστά.

Τα σχαράκια είναι μικρά μεταλλικά τα οποία βιδώνονται στα παπούτσια και μας επιτρέπουν να «κουμπωθούν» με τα πετάλια.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Τα SPD σχεδιασμένα για χρήση στο βουνό δεν είναι συμβατά με τα SPD για χρήση στην άσφαλτο.

Εργαλεία που θα χρειαστείτε:

  • Κλειδιά Άλεν,
  • Γράσο ή κόλλα για πάσα (thread lock)
  • Παπούτσια SPD,
  • Σχαράκια SPD (έρχονται μαζί με τα πετάλια),
  • Ένα στυλό και λίγο ταινία.

Τοποθετήστε τα σχαράκια.

Πριν τοποθετήσετε τα σχαράκια στα παπούτσια θα πρέπει να σημαδέψετε που βρίσκεται ο μύλος του ποδιού. (το σκληρό πίσω από το μεγάλο δάκτυλο). Φορέστε τα παπούτσια, βάλτε την ταινία στο πλάι και σημειώστε με το στυλό επάνω στην ταινία που βρίσκεται ο μύλος σας ώστε να μην λερώσετε τα παπούτσια. Πριν τοποθετήσετε τα σχαράκια βάλτε λίγο γράσο ή λίγη κόλλα στα πάσα ώστε να μην τρίζουν. Τοποθετήστε χαλαρά τα σχαράκια στα παπούτσια – ώστε το σχαράκι να είναι ακριβώς κάτω από τον μύλο του ποδιού στο σημάδι που βάλατε.

1404741716898-13in7al30ar4l-960-540

Η γωνία από το σχαράκι θα πρέπει να ταιριάζει την φυσική θέση του ποδιού σας όταν στέκεστε όρθιοι. Για να το καταλάβετε, σταθείτε όρθιοι και μιμηθείτε την θέση που καβαλάτε το ποδήλατό σας. Αν τα πόδια σας δείχνουν προς τα έξω, τότε να βάλετε αντίστοιχα και το σχαράκι ώστε να ταιριάζει η γωνία του. Δεν χρειάζεται να μπει με μεγάλη γωνία το σχαράκι. Αν δεν είστε σίγουροι, αφήστε τα ίσια και τα ρυθμίζετε αργότερα ή με την βοήθεια κάποιου ειδικού.

Σφίξτε τις βίδες εναλλάξ λίγο την μία λίγο την άλλη.

Δοκιμάστε την άνεση.

Φορέστε τα παπούτσια και ανεβείτε στο ποδήλατο. Κουμπώστε πρώτα το ένα πόδι και με την βοήθεια ενός τοίχου ή γραφείου ή ενός φίλου ανεβείτε και κουμπώστε και το άλλο πόδι. Γυρίστε μερικές φορές προς τα πίσω τα πόδια ώστε να δείτε αν είναι άνετη η θέση από τα σχαράκια ή αν τυχόν τρίβονται τα παπούτσια στο πλαίσιο. Αν κάτι δεν σας αρέσει, ξαναρυθμίστε τα σχαράκια.

1404741723227-1pnyzmy4assff-960-540

Πριν βγείτε για την 1η σας βόλτα, δοκιμάστε αρκετές φορές να κουμπώνετε και να ξεκουμπώνετε τα σχαράκια. Το στρίψιμο της φτέρνας προς την έξω μεριά -μακριά από το ποδήλατο- είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουμπωθείτε από τα πετάλια.

 

Previous Article

Arnold Schwarzenegger is back!

Next Article

Ford MoDe: Pro ένα ποδήλατο από το μέλλον

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια