Πως να διαλέξετε τα κατάλληλα πετάλια για εσάς στο ποδήλατο βουνού!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
flatorspd (1)

Όλοι όταν πήραμε το πρώτο μας ποδήλατο, ήταν με πλαστικά ίσια πετάλια. Κάναμε τις πρώτες μας βόλτες με αυτό. Μετά αφού μεγαλώσαμε και τα συνηθίσαμε αρχίσαμε να πηγαίνουμε στο βουνό με αυτά. Ήρθε όμως κάποια στιγμή που είδαμε αυτά τα «κουμπωτά», τα «spd». Μας μπήκε η ιδέα αν αξίζουν, αν θα μας κάνουν καλύτερους αναβάτες. Τα δοκιμάσαμε δεν μας άρεσαν.

Ίσως δεν τους δώσαμε τον χρόνο που έπρεπε. Ίσως να ήταν λάθος επιλογή. Επειδή δεν θέλουμε και εσείς να έχετε αμφιβολίες αν τα πετάλια που χρησιμοποιείτε σας ταιριάζουν και αν είναι καλά, φτιάξαμε αυτόν τον μίνι οδηγό ώστε να σας βοηθήσουμε.

Αυτοπεποίθηση. Αν έχετε νευρικότητα πως το ποδήλατο θα γλιστρίσει και δεν θα προλάβετε να αντιδράσετε, ή αν πιέζετε τόσο πολύ ώστε να πηγαίνετε παντού ντριφτάροντας, τότε τα ίσια/φλατ πετάλια είναι καταλληλότερα για εσάς. Αν νιώθετε πως απλά θέλετε να στρίβετε ή αν έχετε μάθει ώστε να μην βγάζετε τα πόδια από τα πετάλ, τότε τα «κουμπωτά»-spd ίσως είναι η ιδανική λύση για εσάς.

Το προσωπικό σας στυλ. Αν σκοπεύετε να κρατάτε τα πόδια σας στα πετάλ και να στρίβετε γρήγορα και σταθερά χωρίς να γλιστράει το ποδήλατο τότε η σύνδεση με τα «κουμπωτά» θα σας αποφέρει καλύτερο αποτέλεσμα. Αν έχετε μάθει όμως από το ΜΧ σας να βγάζετε το πόδι σε κάθε στροφή τότε τα ίσια θα σας είναι πιο βολικά. Αν δεν ξεκουμπώνετε συχνά, τότε δεν υπάρχει κάποιο εμφανές πλεονέκτημα των ίσιων/φλατ πεταλιών έναντι των «κουμπωτών» στις στροφές.

Η διάθεσή σας. Κρατήστε δύο σετ πεταλιών αναλόγως με το που θα ποδηλατήσετε. Τα ίσια για pump tracks και άλματα, ενώ τα κουμπωτά για trail riding. Μάθετε την τεχνική σωστά στα ίσια πετάλια και μετά προσπαθήστε να την εφαρμόσετε με την δύναμη και τον έλεγχο των κουμπωτών.

Θυμηθείτε: Ένας καλός αναβάτης μπορεί να πάει το ίδιο γρήγορα ανεξάρτητα από το είδος των πεταλιών που χρησιμοποιεί.

Previous Article

Scubster, ένα υποβρύχιο με πετάλια!

Next Article

Uplift με ελικόπτερο… Downhill σε γκρεμό! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια