Θέλεις να αγοράσεις ποδήλατο online; Δες πως να μετρήσεις τις διαστάσεις σου!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
aid22958-728px-Buy-a-Bicycle-Step-13

Αρκετές ποδηλατικές εταιρίες σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος από τα ποδήλατα ανέπτυξαν ένα διαφορετικό τρόπο πώλησης των προϊόντων τους. Αντί λοιπόν να στέλνουν ποδήλατα σε αντιπροσώπους και αυτοί με την σειρά τους να τα στέλνουν στα ποδηλατικά μαγαζιά, προσπάθησαν να πουλήσουν τα ποδήλατα τους απευθείας στον καταναλωτή.

Πρόκειται για μια μέθοδο που έχει και πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα αλλά σίγουρα η τελική τιμή του προϊόντος είναι τις περισσότερες φορές 30-40% -τουλάχιστον- χαμηλότερη από ότι αν αγοράζατε το ίδιο ποδήλατο από ένα ποδηλατάδικο. Πως γίνεται αυτό; Μα φυσικά καθώς δεν υπάρχουν μέσα στην τιμή τα κόστη διανομής, αποθήκευσης, έκθεσης.

Σκεφτείτε το κόστος που απαιτείται για ένα ποδήλατο να ξεκινήσει από το εργοστάσιο παραγωγής στην Ταϊβάν (τα περισσότερα ποδήλατα φτιάχνονται εκεί), να πάει στις αποθήκες της ποδηλατικής εταιρίας στην Γαλλία και να αποθηκευτεί εκεί. Έπειτα να φύγει από Γαλλία για να έρθει στον κεντρικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα και να αποθηκευτεί. Στην συνέχεια πηγαίνει στα μαγαζιά που συνεργάζονται, στήνεται (καθώς όλα τα καινούρια ποδήλατα δεν είναι 100% λειτουργικά από την αρχή και χρειάζονται στήσιμο και μικρο-ρυθμίσεις) και έπειτα βγαίνει στην έκθεση όπου μπορεί ο τελικός αγοραστής να το δει και να το αγοράσει. Πόσοι υπάλληλοι εμπλέκονται, πόσες μεταφορικές εταιρίες, όλα αυτά πρέπει κάπως να πληρωθούν και όλα αυτά επιβαρύνουν το τελικό προϊόν.

Πουλώντας λοιπόν απευθείας η κάθε εταιρία στον τελικό καταναλωτή βγάζει από την μέση ένα πολύ μεγάλο όγκο χρεώσεων καταφέρνοντας να παρουσιάσει πάρα πολύ καλά εξοπλισμένα ποδήλατα σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Το μειονέκτημα είναι πως δεν μπορεί κάποιος να δοκιμάσει το ποδήλατο, να το δει από κοντά, να το ακουμπήσει, να το επεξεργαστεί.

Όσον αφορά το μέγεθος αρκετές από αυτές τις εταιρίες έχουν αναπτύξει ειδικό λογισμικό όπου βάζοντας τις σωματομετρικές διαστάσεις του ο υποψήφιος αγοραστής, του παρουσιάζουν το κατάλληλο μέγεθος ποδήλατο για την χρήση που θέλει. Αν λοιπόν είστε έτοιμοι να αγοράσετε ποδήλατο online και χρειάζεται να μετρήσετε τις διαστάσεις που σας ζητάει η εταιρία, παρακάτω θα σας δείξουμε πως να το κάνετε!

Οι κύριες διαστάσεις που ζητούνται συνήθως είναι το ύψος, το μήκος από το καβάλο (inseam) , το μήκος του στήθους (torso length), το άνοιγμα των ώμων (shoulder width) και το μήκος των χεριών (arm length), ενώ ζητείται και το φύλλο και το βάρος καθώς υπάρχουν ποδήλατα τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για γυναίκες αλλά και ποδήλατα τα οποία έχουν περιορισμό για τα κιλά του αναβάτη.

Ας δούμε όμως πως μετράμε σωστά αυτές τις διαστάσεις.

Ξεκινάμε φορώντας τα ποδηλατικά μας ρούχα, χωρίς τα παπούτσια. Ανεβαίνουμε στην ζυγαριά και σημειώνουμε το βάρος μας.

weight

Επόμενη μέτρηση που θα πρέπει να κάνετε είναι το ύψος σας. Η μέτρηση του ύψους είναι γνωστή αλλά θα την επαναλάβουμε. Στέκεστε σε έναν τοίχο με την πλάτη σας να ακουμπάει στον τοίχο και τον θώρακα να είναι προς τα έξω. Παίρνετε ένα χοντρό βιβλίο με χοντρό εξώφυλλο, το τοποθετείτε στο κεφάλι σας με την πλατιά του μεριά και έπειτα το ακουμπάτε κάθετα στον τοίχο. Σημειώστε το σημείο της κάτω μεριάς του βιβλίου και μετρήστε την απόσταση. Αυτό είναι το ύψος σας.

height

Στην συνέχεια θα χρειαστεί να μετρήσετε το καβάλο σας. Το καβάλο (inseam) είναι η απόσταση από το έδαφος μέχρι το σημείο των γεννητικών σας οργάνων όπως όταν θα κάθεστε στην σέλα. Για την μέτρηση αυτή θα χρειαστείτε το ίδιο βιβλίο χοντρό βιβλίο με το σκληρό εξώφυλλο. Σταθείτε ξανά στον τοίχο όπως όταν μετρήσατε το ύψος σας και τοποθετήστε το βιβλίο ανάμεσα από τα πόδια σας και να ακουμπάει στα γεννητικά όργανα όπως ακουμπάει η σέλα, ενώ από την άλλη μεριά ακουμπάει κάθετα στον τοίχο. Με την βοήθεια κάποιου ατόμου, μετρήστε την απόσταση από το έδαφος, μέχρι την επάνω μεριά του βιβλίου. Το νούμερο αυτό είναι το καβάλο σας ή το μήκος της εσωτερικής πλευράς του ποδιού.

inseam

Το μήκος του στήθους -torso length- είναι η απόσταση από την σέλα μέχρι την λαβή του στέρνου (πρώτα κόκαλα ακριβώς κάτω από τον λαιμό μας). Για την μέτρηση αυτής της απόστασης παραμένετε στον τοίχο, όπως στις δύο προηγούμενες μετρήσεις, έχοντας το βιβλίο ανάμεσα από τα πόδια σας και κάθετα στον τοίχο και με την βοήθεια κάποιου άλλου ατόμου, μετράτε την απόσταση από την επάνω μεριά του βιβλίου μέχρι την λαβή του στέρνου.

fitform_torso_measurement_12_p

Άνοιγμα των ώμων -shoulder width. Και γι’αυτή την μέτρηση θα χρειαστείτε την βοήθεια ενός ακόμη ατόμου. Εντοπίστε το κόκαλο που εξέχει στην πίσω μεριά της ωμοπλάτης σε κάθε πλευρά του σώματος. Για να βρείτε αυτό το κόκαλο, ακολουθήστε το κόκαλο της ωμοπλάτης μέχρι εκεί που τελειώνει. Με την βοήθεια του ατόμου μετρήστε την απόσταση μεταξύ των δύο άκρων αυτών. Θα πρέπει να στέκεστε όρθιοι, με ίσια την πλάτη και τα χέρια σας να κρέμονται χαλαρά, παράλληλα με το σώμα σας.

shoulder

Η τελευταία μέτρηση που ζητείτε είναι το μήκος των χεριών -arm length. Σταθείτε όρθιοι με ίσια την πλάτη και τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Αφήστε τα χέρια σας να κρέμονται χαλαρά και πιάστε ένα μολύβι με την γροθιά σας. Εντοπίστε ξανά το κόκαλο στην άκρη της ωμοπλάτης και σηκώστε το χέρι σας προς το πλάι και έτσι ώστε το μολύβι που κρατάτε να δείχνει προς το ταβάνι και το πάτωμα. Το άτομο που σας βοηθάει θα πρέπει να μετρήσει την απόσταση από την άκρη της ωμοπλάτης, μέχρι το κέντρο του μολυβιού. Αυτό είναι το μήκος των χεριών σας.

Αφού έχετε σημειώσει τις σωματικές σας διαστάσεις, είστε έτοιμοι να αγοράσετε το κατάλληλο μέγεθος ποδηλάτου online από τον προμηθευτή σας! Αν έχετε κάποια απορία για κάποια από τις μετρήσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να μας ρωτήσετε στα σχόλια.

Previous Article

3ο Florina Bike Challenge 2016!

Next Article

Κερδίζει για 3η φορά το Tour de France o Chris Froome!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια