6 βήματα για να καθαρίσετε το ποδήλατο δρόμου σας!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
καθαρισμός ποδηλάτου

Καθαρισμός ποδηλάτου δρόμου! Το ξέρουμε ότι ο καθένας από εσάς έχει τη δική του “ρουτίνα”. Εμείς, όμως, οφείλουμε να σας δείξουμε πως μέσα από 6 βήματα θα έχετε και πάλι ένα καθαρό ποδήλατο δρόμου!

Έλεγχος

Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά από κάθε αγώνα, πρέπει να καθαρίζετε διεξοδικά το ποδήλατο σας! Τώρα αν απλά πραγματοποιείτε την καθημερινή σας προπόνηση ή βόλτα, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε κάποιους μικρούς ελέγχους που θα σας πουν αν πρέπει να κάνετε έναν πλήρη καθαρισμό ή όχι.

Σκουπίστε καλά

Μετά την βόλτα ή την προπόνηση κάντε ένα γρήγορο έλεγχο στον σκελετό για να δείτε εάν υπάρχουν υπολείμματα από διάφορα ενεργειακά ποτά που μπορεί να ήπιατε κατά τη διάρκεια της βόλτας ή υπολείμματα από σκόνη. Χρησιμοποιείστε ένα υγρό πανί και καθαρίστε καλά το πάνω μέρος του σκελετού.

καθαρισμός ποδηλάτου

Ελέγξτε την αλυσίδα

Ένας γρήγορος έλεγχος της αλυσίδας θα σας πει αν πρέπει ή όχι να κάνετε ένα καλό και ολοκληρωμένο πλύσιμο στο ποδήλατο και όχι ένα γρήγορο. Πάρτε ένα κομμάτι της αλυσίδας και κουνήστε το μπρος-πίσω. Αν ακούσετε έναν περίεργο ήχο (σαν να υπάρχει άμμος), τότε πρέπει σίγουρα να πραγματοποιήσετε έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό.

καθαρισμός ποδηλάτου

Πλύσιμο ποδηλάτου

Σκουπίστε καλά το ποδήλατο σας με νερό και σαπούνι και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Στη συνέχεια πάρτε μία πετσέτα και στεγνώστε το καλά. Για να καθαρίσετε την αλυσίδα σας, χρησιμοποιήστε ένα υγρό καθαρισμού αλυσίδας και εφαρμόστε το με μία βούρτσα ή ένα σφουγγάρι.

Επιπλέον προσοχή

Μη ξεχνάτε ότι η αλυσίδα θα έχει μαζέψει λάσπη και στα υπόλοιπα μέρη της όπως τα chainrings και την κασέτα. Οπότε θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί προκειμένου να μη σας ξεφύγει τίποτα.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

Στεγνώστε όλα τα μέρη του ποδηλάτου σας, πολύ καλά και εφαρμόστε στην αλυσίδα ένα καλό λιπαντικό προκειμένου να αποφύγετε την σκουριά. Ειδικά τώρα τον χειμώνα που βρέχει συνεχώς, θα πρέπει να φροντίζετε να στεγνώνετε και να λιπαίνετε την αλυσίδα σας κάθε φορά.

 

Στην τελική, τί είναι λίγος κόπος παραπάνω μπροστά στην αίσθηση ελευθερίας που νιώθουμε όταν καβαλάμε το ποδήλατο μας;

 

 

Previous Article

7+1 διάσημα αποφθέγματα για το ποδήλατο!

Next Article

Γνωρίζεις πως να μετρήσεις το μέγεθος του ποδηλάτου σου;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια