Ρομπότ προσομοιώνει τον Froome, για να δοκιμαστεί λάδι αλυσίδας. (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
muc off chain lube  (1)

Όταν μια εταιρία δημιουργεί ένα προϊόν για μια ομάδα που ο βασικός της στόχος είναι να κερδίσει το Tour de France, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ακόμη και αν μιλάμε για ένα λάδι αλυσίδας. Η Muc-Off ήθελε να φτιάξει το απόλυτο λάδι αλυσίδας για την Team Sky και τον Chris Froome. Τυπικά η παραγωγή ενός λαδιού αλυσίδας είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και με αρκετά στάδια, μέσα στα οποία είναι και οι εκτεταμένες δοκιμές, αλλά το πιο σημαντικό είναι διάφορες μεταβλητές που κάνουν την διαδικασία ακόμη πιο δύσκολη.

muc off chain lube (3) muc off chain lube (4)

Για να καταφέρουν ένα συνεπές αποτέλεσμα και ένα σταθερό προϊόν, αλλά και για να επιταχύνουν την διαδικασία δοκιμών, έφτιαξαν ένα ρομπότ που προσομοιώνει τον Froome -ή απλά την πιο ανεπτυγμένη διάταξη δοκιμής λιπαντικών αλυσίδων- χωρίς να χρειάζονται αναβάτες να κάνουν άπειρα χιλιόμετρα για δοκιμές.

muc off chain lube (5)

Με κωδικό όνομα C.L.O.D ή αλλιώς Chain Lube Optimization Dyno (Δυναμόμετρο βελτιστοποίησης λιπαντικού αλυσίδας), η συσκευή δεν είναι μόνο μια διάταξη μετάδοσης. Για να εξασφαλιστούν όσο γίνεται πιο ρεαλιστικές μετρήσεις η Muc-Off σάρωσε με τεχνολογία 3D τα πλαίσια που χρησιμοποιεί η Team Sky της Pinarello ώστε να δημιουργήσει ένα ακριβές αντίγραφο από αλουμίνιο. Έπειτα, οι δυνάμεις στην μετάδοση, υπολογίστηκαν βάση του βάρους του Froome αλλά και των watt από τους αγώνες και τις προπονήσεις του και στην συνέχεια το σύστημα τροφοδοτήθηκε με τα ακριβή πρότυπα αλλαγής ταχυτήτων του Froome από την ηλεκτρική Shimano Di2. Με την βοήθεια του δυναμόμετρου γίνονται δοκιμές σε διαφορετικές συνθήκες, με δοκιμαστικές παρτίδες λιπαντικών βασισμένα σε μείγμα εστέρων, με βάση το λάδι και προσθετικά υψηλών πιέσεων, ώσπου να καταλήξουν στο απόλυτο λάδι αλυσίδας για όλες τις συνθήκες.

muc off chain lube (6)

Πλέον είναι διαθέσιμο στο κοινό, με μια φόρμουλα που σύμφωνα με την Muc-Off είναι ικανή να κρατήσει για περισσότερα από 300 χιλιόμετρα σε ιδανικές συνθήκες, ενώ στην βροχή για περισσότερα από 180 χιλιόμετρα για κάθε σωστή εφαρμογή του λαδιού. Επίσης το λάδι αντιδρά στην υπεριώδη ακτινοβολία ώστε να μπορεί ο χρήστης να δει αν έχει γίνει σωστή λίπανση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και το video της Muc-Off.

Previous Article

KTM Revelator 4000, ένα άνετο, αγωνιστικό κουρσάκι!

Next Article

Πόνοι στους πήχεις κατά το ΜΤΒ. Πως να προσαρμόσετε τον εξοπλισμό σας, ώστε να τους αποτρέψετε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια