Στο αγώνισμα του cross-country θα αγωνιστεί ο Peter Sagan στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
peter sagan tour of california winner stage 1

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας δρόμου, Peter Sagan αποφάσισε να συμμετέχει με στο αγώνισμα της ποδηλασίας βουνού και όχι της ποδηλασίας δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την χώρα του, την Σλοβακία, όπως ανακοίνωσε η Σλοβακική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

O 26 χρονος Σλοβάκος δεν είναι κάποιος που δεν γνωρίζει από ποδηλασία βουνού, καθώς το 2008 κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, ενώ την ίδια χρονιά τερμάτισε 2ος στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο αγώνισμα του cyclocross.

«O Peter, αντάλλαξε την θέση του από το αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου για μια θέση στο αγώνισμα της ποδηλασίας βουνού«, είπε ο Peter Privara επικεφαλής της Ομοσπονδίας. «Μετά το Tour de France, θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα προπόνησης τεσσάρων εβδομάδων«.

«Από όσο τον γνωρίζουμε, δεν θέλει απλά να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά θέλει να διεκδικήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις. Ο χαρισματικός Sagan είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της ποδηλασίας δρόμου καθώς τον Σεπτέμβρη είχε κερδίσει στο Richmond της Virginia. Μέχρι στιγμής απολαμβάνει μια από τις καλύτερες σεζόν του, με νίκες στο Gent-Wevelgem και στο Tour of Flanders«.

Ο Σλοβάκος ήδη έχει ενσωματώσει στις προπονήσεις του πρόγραμμα για την ποδηλασία βουνού. Αυτό το διάστημα προετοιμάζεται για τον Γύρο Γαλλίας όπου σύμφωνα με αναφορές έχει παρατηρηθεί να κάνει αρκετές προπονήσεις και με το ποδήλατο βουνού του.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα, είχε μια μικρή διακοπή από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου, ώστε να συμμετέχει σε δύο αγώνες cross-country. Στον έναν μια πτώση δεν του επέτρεψε να τερματίσει, ενώ στον δεύτερο αγώνα κατάφερε να κερδίσει την 4η θέση.

Κατά το 2012-2015 ο Σλοβάκος κέρδισε 4 φορές το Green Jersey στο Tour de France, παράλληλα με 4 νικηφόρα ΕΤΑΠ και αρκετές δεύτερες θέσεις.

Previous Article

5 αναβάτες σκότωσε απερίσκεπτος οδηγός στις Η.Π.Α.

Next Article

Giro di Kerkini 2016

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια