Αναβάθμιση για το Shimano STePS και τα Di2 ηλεκτρικά ποδήλατα, που επιτρέπει την αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
shimano steps e bike motor (1)

Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε η Shimano μια αναβάθμιση firmware για τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα με την σειρά Shimano STePS και έχουν ηλεκτρικές αλλαγές Di2 για τα κέντρα Nexus 8 ταχυτήτων. Με το καινούριο firmware υπάρχει πλέον η δυνατότητα πλήρως αυτόματων αλλαγών μέσω της Di2, αναλόγως του τερέν.

Η νέα έκδοση του firmware, η v2.11.1, είναι απλά μια ηλεκτρονική αναβάθμιση στα υπάρχοντα συστήματα ηλεκτρικών ποδηλάτων Shimano STePS στις εκδόσεις DU-E6001 & DU-E6010, τα οποία έχουν κέντρο 8 ταχυτήτων Nexus Di2 SG-C6060. Οι αυτόματες ηλεκτρονικές αλλαγές ταχυτήτων μέσω της Di2 είναι ένα βήμα προς το μέλλον, καθώς μπορεί να επιλέξει μόνο του το σύστημα την κατάλληλη ταχύτητα αναλόγως του πως και που κινήστε. Για να γίνει αυτό, υπολογίζονται η ταχύτητα περιστροφής των πεταλιών και η ταχύτητα του ποδηλάτου. Με αυτό το σύστημα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον για τις αλλαγές ταχυτήτων -χωρίς περιορισμούς στο εύρος- κάτι το οποίο θα φανεί πολύ χρήσιμο σε όσους έχουν αγοράσει πρόσφατα ένα ποδήλατο τέτοιου τύπου και δεν είχαν εμπειρία από ποδήλατα με ταχύτητες πρωτύτερα. Πάντα βέβαια, όμως, υπάρχει η δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών.

shimano steps e bike motor (2)Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Η αυτόματη μετάδοση, δίνει εντολή στον ηλεκτροκινητήρα να μειώσει την υποβοήθηση στιγμιαία -ενώ εσείς ποδηλατείτε κανονικά- ενώ ταυτόχρονα δίνει σήμα στην ηλεκτρονική μετάδοση Di2 να κάνει την αλλαγή ταχύτητας. Η Shimano έχει κάνει δοκιμές του συστήματος σε όλα τα είδη τερέν από ασφαλτόδρομους, σε χωματόδρομους και πλακόστρωτα, σε ανηφόρες και κατηφόρες, με διαφορετικές στροφές περιστροφής των ποδιών, από πολύ λίγες μέχρι πάρα πολλές και με πολύ ξεκίνα σταμάτα.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί και γι’αυτόν τον λόγο άργησε τόσο πολύ η συγκεκριμένη αναβάθμιση. Επίσης, στην συγκεκριμένη αναβάθμιση προσφέρεται και η δυνατότητα στο σύστημα να «μάθει» και να «προσαρμοστεί» στον τρόπο που κάνουμε ποδήλατο ώστε οι αλλαγές ταχυτήτων να γίνουν ακόμη πιο ανεπαίσθητες. Με το πέρασμα του καιρού προσαρμόζεται στον τρόπο που γυρνάνε τα πόδια και κάνει τις αλλαγές εκεί που το χρειάζεστε!

Η αναβάθμιση μπορεί να γίνει σε κάποιο εξουσιοδοτημένο Shimano Service.

Previous Article

Εκμάθηση ποδηλάτου από Δήμο!

Next Article

Τι σόλα να επιλέξω για τα παπούτσια δρόμου μου;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια