Πως να φτιάξετε το δικό σας ενεργειακό gel.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
energy bars how to

Αν είστε και εσείς αναγνώστης του sela.gr θα έχετε καταλάβει πόσο υπέρ είμαστε στην παραγωγή πραγμάτων στο σπίτι μόνοι μας, καταπολεμώντας τις ανεβασμένες τιμές του εμπορίου. Παρακάτω θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό ενεργειακό gel. Εξωτερικά, οι φανταχτερές συσκευασίες από τα ενεργειακά gels τα κάνουν να μοιάζουν με θαύματα της μηχανικής που με το που τα χρησιμοποιήσετε θα αναζωογονηθείτε και θα ξεκινήσετε να πεταλάρετε ξανά σαν να μην πέρασε χιλιόμετρο. Στην πραγματικότητα όμως, είναι εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας αυτές τις «εκρήξεις» υδατάνθρακα!

Τα συστατικά

how to make energy gel

Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρετε ένα βάζο με μέλι στην τσέπη σας και αυτό είναι όλο. Το μέλι είναι πηγή γρήγορης ενέργειας, όμως η παχύρρευστη, κολλώδης υφή του το καθιστά δύσκολο στην κατάποση κατά τη διάρκεια του ποδηλάτου. Επίσης, σε συνδυασμό με άλλα υλικά θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα ενεργειακό gel πλουσιότερο σε θρεπτικά συστατικά. 

Εκτός από το μέλι, θα χρειαστείτε καστανό σιρόπι ρυζιού, το οποίο είναι λεπτότερο από το μέλι, με μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες καθώς και μελάσα, φυσικό συμπλήρωμα από ζαχαροκάλαμο, το οποίο αν και παχύρρευστο, έχει πολύ κάλιο, συστατικό για ηλεκτρολύτες. Εκτός από τις πηγές υδατανθράκων, θα χρειαστείτε μια ακόμα πηγή ηλεκτρολυτών. Θα μπορούσατε να βάλετε καθαρό αλάτι, αν και δεν θα βοηθήσει στην υφή. Η επιλογή σταγόνων ηλεκτρολυτών θα σας δώσει τους ηλεκτρολύτες που χρειάζεστε και θα μειώσει την οξύτητα του gel.

Πάρτε μία κουταλιά της σούπας από κάθε γλυκό συστατικό (μέλι, σιρόπι ρυζιού, και μελάσα) με ένα όγδοο του κουταλιού του γλυκού αλάτι ή έξι σταγόνες πυκνού ηλεκτρολύτη. Ανακατέψτε τα είτε με το χέρι ή με ένα μπλέντερ. Αυτό το σπιτικό ενεργειακό gel ισοδυναμεί με δύο πακέτα gel εμπορίου. Εύκολο σωστά; Την επόμενη φορά δοκιμάστε να δώσετε διάφορες γεύσεις στο gel σας.

Πάρτε ένα φλασκί ή ένα παγούρι

energy gel pouch

Αγοράστε ένα φλασκί ή ένα παγούρι για να έχετε το ενεργειακό gel μαζί σας, αποφεύγοντας τα προβλήματα των έτοιμων ενεργειακών gel, όπως τα χέρια που κολλάνε ή το ότι πρέπει να το πιεις όλο με το που το ανοίξεις αλλιώς θα γεμίσει σκουπίδια ή θα αδειάσει στο back pack ή στην τσέπη σας.

Προσοχή, προσοχή!!!

ingredients energy gel

Αν έχετε διαβάσει ποτέ τις οδηγίες από ένα έτοιμο gel, θα έχετε παρατηρήσει να γράφουν ότι θα πρέπει να καταναλώνετε 500-750ml νερού με κάθε ενεργειακό gel. Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης βόλτας, θα χρειαστείτε έξι με επτά μπουκάλια για τα gel που θα χρησιμοποιήσετε, πράγμα δύσκολο και σίγουρα όχι και ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε ενέργεια. Τα Gel θα πρέπει να είναι η τελευταία και σημαντικότερη πηγή ενέργειας ή αλλιώς η τελευταία βοήθεια για να τερματίσετε.

Ο λόγος που τα gel χρειάζονται τόσο πολύ νερό είναι για να μπορέσει το σώμα σας να το χωνέψει. Για τη στερεά τροφή, το σώμα σας χρησιμοποιεί μηχανικά την πέψη για τη διάλυσή της. Από τη άλλη σε ένα gel, δεν υπάρχουν στερεά στοιχεία, αλλά είναι πάρα πολύ παχύρρευστο για να μεταβεί απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος. Το σώμα σας χρησιμοποιεί υγρό στο πεπτικό σύστημα από το αίμα για να αραιώσει το gel και στη συνέχεια το απελευθερώνει πίσω σε αυτό. Για αυτό το λόγο χρειάζεται η μεγάλη ποσότητα του νερού.

Το σπιτικό κερδίζει πάλι

Το να φτιάχνετε μόνος σας πράγματα στο σπίτι όπως τα ενεργειακά gel είναι καλό για πολλούς λόγους. Η ικανοποίηση της δημιουργίας του δικού σας φαγητού ή ποτού, προσαρμόζοντας το στις διατροφικές ανάγκες και στις προτιμήσεις σας με τον πιο υγιή τρόπο είναι κάτι πολύ σημαντικό για εσάς, την απόδοση και τον οργανισμό σας.

Εντυπωσιάστε τους φίλους σας και κάντε και αυτούς fan του χειροποίητου. Δημιουργείστε παρέα και μοιραστείτε καινούριες ιδέες με αυτούς και με εμάς.

Καλή επιτυχία!!!

Previous Article

Train Gap από έναν θνητό. (video)

Next Article

25η Eurobike: Το 2016 είναι η χρονιά του e-bike!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια